Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 28)

 • Aanpassingen bij de openingsuren Montfoort en Linschoten Bekijk details

  15 december 2022

  Vanaf 1 januari veranderen de service-uren en de tijden van de inloop voor digitale vragen van de Bibliotheek in het Huis van Ervaring in Montfoort en Linschoten. De openingstijden van het Doe Mee Huis in Montfoort blijven ongewijzigd.

 • Nieuwe tarieven 2023 Bekijk details

  14 november 2022

  De nieuwe tarieven voor 2023 zijn bekend. De gemiddelde prijsstijging is 2%. De voorwaarden voor het Klein abonnement veranderen. Kinderen van 0 tot 18 jaar blijven gratis lid.

 • De Bibliotheek helpt bij aanvragen Energietoeslag Bekijk details

  14 november 2022

  Het online aanvragen van de Energietoeslag is niet voor iedereen even makkelijk. Dat blijkt uit de vragen die de Bibliotheek bij het Informatiepunt Digitale Overheid krijgt. Daarom biedt de Bibliotheek de laatste maanden van dit jaar extra hulp.

 • Gratis OV aanvragen voor tram en bus? De Bibliotheek helpt. Bekijk details

  13 oktober 2022

  Bent u 66 jaar of ouder? Heeft u een laag inkomen? En woont u in de provincie Utrecht? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een gratis OV abonnement voor tram en bus. De Bieb helpt met het aanvragen van dit abonnement.

 • Samen gaan we voor een geletterd Nederland Bekijk details

  12 september 2022

  Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vragen we extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Wist je dat ongeveer 2,5 miljoen volwassenen moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen? Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

 • Kom jij kinderen helpen met taal? Bekijk details

  14 juli 2022

  Door regelmatig bij een gezin thuis voor te lezen geef je een enorme boost aan de taalontwikkeling van kinderen. Wij faciliteren dit via Taalvisite. We zoeken enthousiaste mensen die als Taalvisitevrijwilliger kinderen willen helpen met taal. In ons hele werkgebied (Woerden, Kamerik, Zegveld, Harmelen, Oudewater, Montfoort en Linschoten).

 • Jaarverslag 2021 Bekijk details

  2 mei 2022

  Opnieuw hebben we een bewogen jaar achter de rug. Wil je weten wat wij het afgelopen jaar allemaal hebben bereikt? Lees het nu in ons jaarverslag dat je via de website kunt bekijken.

 • Vrijwilligers Taalvisite ontvangen Penning Woerden 650 jaar Bekijk details

  31 maart 2022

  Woerden viert dit jaar 650 jaar stadsrechten. Op 12 maart was Woerden jarig en dat was de start van een jaar lang activiteiten en festiviteiten.

 • Vrijwilliger Taalvisite iets voor jou? Bekijk details

  10 februari 2022

  Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Als taalvisitevrijwilligers ga je 15 keer een uur bij een gezin 'op visite'. Je leest de kinderen (interactief) voor en doet allerlei taalactiviteiten. Ook de ouders betrek je intensief bij Taalvisite. Je stimuleert ouders om hun kind te blijven voorlezen wanneer de taalvisitevrijwilliger is uitgelezen.

 • Woerden maakt schuldhulp begrijpelijk Bekijk details

  21 oktober 2021

  Eén op de zes mensen in Nederland heeft moeite met lezen, schrijven of rekenen. Bibliotheek Het Groene Hart en het team Schuldhulpverlening van de gemeente Woerden werken samen om laaggeletterden en laaggecijferden beter van dienst te zijn.

Paginanavigatie