Kinderboekenweek: Bij mij thuis

Gepubliceerd op: 14 september 2023 10:08

We vieren ‘thuis’ tijdens de Kinderboekenweek. 'Thuis' is voor iedereen anders. Zo leuk om te ontdekken hoe 'thuis' is bij iemand anders!

Deze Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is ‘Bij mij thuis’. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zoveel van elkaar leren. De deur van de Bibliotheek Het Groene Hart staat in ieder geval wagenwijd voor je open.

Doe de speurtocht in de Bibliotheek!

Tijdens de Kinderboekenweek, van 4 t/m 15 oktober, kan je een speurtocht doen in de Bibliotheek. Dit kan tijdens openingstijden in al onze Bibliotheken (Woerden, Oudewater, Linschoten, Harmelen, Kamerik en Zegveld).

  • Haal bij de balie de speurtocht, zoek de afbeeldingen in de bibliotheek, 
  • lees goed wat er gevraagd wordt 
  • en schrijf je antwoord op. 
  • Ga met je antwoorden weer naar de balie. 

Alles goed? Dan krijg je een leuk VOEL-JE-THUIS-boek. En een plaktattoo.

Kan je nog niet lezen? Dan hebben we voor jou een speurtocht met plaatjes. Heb je alles goed? Dan ligt er voor jou ook een leuk prijsje klaar.

Word lid tijdens de Kinderboekenweek en grabbel in de grabbelton

Kinderen van 4 t/m 12 die lid worden tijdens de Kinderboekenweek mogen grabbelen in de grabbelton voor een kleinigheidje. 

Boeken, boeken en nog meer boeken

Laat je inspireren op de speciale pagina voor de Kinderboekenweek


Theatervoorstelling in het Klooster

Op zaterdag 14 oktober, om 16.00 uur, is er een speciale Kinderboekenweekvoorstelling in het Klooster Woerden. De bekende Woerdense schrijfster Tosca Menten komt met haar geweldige muzikant Mirek Walton naar het theater voor een voorstelling vol liedjes en verhalen. Na afloop is er een meet & greet met Tosca. 

Meer info en kaarten bestellen