Schilderijen en keramiek in Bibliotheek Woerden

10 augustus 2020 t/m 11 oktober 2020 | Bibliotheek Woerden

Tot 12 oktober is er in Bibliotheek Woerden een expositie te zien van dagbesteding Atelier de Schuur. De expositie bestaat uit diverse schilderijen en keramiek stukken, gemaakt door kunstenaars.

Atelier de Schuur is een kleinschalig kunstatelier in Zegveld, waar dagelijks gemiddeld tien tot twaalf kunstenaars met een verstandelijke beperking begeleid worden bij het uiten en ontwikkelen van hun creatief talent. De kunstwerken die zij maken in het Atelier variƫren van tekeningen, schilderijen, drukwerken tot keramiek. Bij alles wat deze bijzondere kunstenaars doen ligt de nadruk op hun mogelijkheden en interesses, zo ontstaan de meest prachtige kunstwerken. Inspiratie halen de kunstenaars uit hun eigen belevingswereld. Dieren en natuur zijn daarbij een geliefd onderwerp, maar ook de oude meesters worden zeer gewaardeerd.

Tijdens het maken van deze kunstwerken worden de kunstenaars begeleid en ondersteund door gediplomeerde keramisten en pedagogisch begeleiders. Ook worden door vrijwilligers lessen en workshops gegeven waarbij nieuwe technieken worden geleerd.

De gemaakte kunstwerken zijn te koop. Ook wordt er in het Atelier werk in opdracht vervaardigd, iets wat de kunstenaars ook heel leuk en uitdagend vinden om te doen.