Vrouwelijke vormen in de vitrines van Bibliotheek Woerden

10 maart 2020 t/m 30 augustus 2020 | Bibliotheek Woerden

In de vitrines van Bibliotheek Woerden is een keramiek expositie te zien van de hand van Bianca Isabella Groenensteyn.

Bianca is geboren en getogen in Den Haag, maar woont en werkt nu in onze regio, in Woerdense Verlaat. Sinds haar jeugd is ze artistiek bezig met het maken van sieraden, kroonluchters ontwerpen, schilderen, beeldhouwen en glasfusie. Voortvloeiend uit deze disciplines heeft ze inmiddels haar passie gevonden in een eigen stijl van keramiek.

Om haar inspiraties tot expressie te brengen gebruikt ze klei. In haar atelier creƫert ze vrouwelijke schoonheden in extreme vormen die daarna in de oven gebakken en geglazuurd worden of in felle kleuren geschilderd in combinatie met industriƫle materialen van gebruikte auto onderdelen van Jaguar, Range Rover of Rolls Royce.. Dit geeft een unieke uitstraling van de sculpturen.

Daarnaast maakt ze van keramiek koeien, kippen, vazen en lampen. Haar beelden zijn geschikt voor binnen en buiten

In haar eigen atelier met bakoven geeft ze daarnaast ook workshops in het maken van Suncatchers van Swarovski kristallen.