De Bibliotheek als app op uw smartphone

Met de Bibliotheek Wise app (beschikbaar voor Android en Apple) kunt u via uw smartphone of tablet de catalogus raadplegen en reserveren. U ziet gemakkelijk welke materialen u in huis heeft en wanneer u deze terug moet brengen. Daarnaast kunt u de materialen op ieder moment via uw smartphone of tablet verlengen.

De app is gratis te downloaden via:

De app kan helaas niet gedownload worden op eerste generatie iPads. De app wordt alleen ondersteund door iOS 7 of hoger.

Veel functionaliteiten, maar nog niet alles wordt ondersteund

De app heeft veel functionaliteiten, maar .... deze zijn nog niet allemaal volledig te gebruiken in de Bibliotheken in de provincie Utrecht.

Wees er met name alert op dat de mogelijkheid om uw wachtwoord te veranderen niet wordt ondersteund binnen de provincie Utrecht. Als u dat in de app toch per ongeluk verandert, zult u contact moeten opnemen met de Bibliotheek om het weer op uw pincode te laten zetten!

Ook zijn er functies die uitsluitend in de app werken (en niet in de webcatalogus) , zoals de verlanglijst. Deze kunt u wel gebruiken, maar alleen binnen de app!

Functies

• Wat heb ik thuis? Of verlengen In één oogopslag zien wat u allemaal thuis heeft en wanneer dit weer ingeleverd moet worden. Met de mogelijkheid om direct te verlengen; dit kan ook in één handeling voor alle gezinsleden tegelijk – mits u daarvoor gemachtigd bent (en dat kunt u regelen in de app, zie het stappenplan onderaan deze pagina)
  • Zoeken in de catalogus Alle zoekopties uit de gewone catalogus zijn beschikbaar: titel, auteur, onderwerp, woorden, series, jeugdboeken, etc. U kunt reserveringen plaatsen en titels aan een verlanglijst toevoegen. (LET OP: De verlanglijst is alleen te gebruiken in de app, niet op onze website)
  • Aanwinsten, leesadvies, ratings
    Lastig om te kiezen? U wordt geholpen met aanwinstenoverzichten, (persoonlijke) lees- en luisteradviezen of door te zien hoe anderen titels hebben gewaardeerd.
  • Gegevens beheren
    Zelf uw gegevens beheren: gebruikersnaam, e-mailadres, de wijze waarop u berichten van de bibliotheek wilt ontvangen, maar ook uw reserveringen. (LET OP: de mogelijkheid om uw wachtwoord te veranderen wordt niet ondersteund binnen de provincie Utrecht. Als u dat in de app toch per ongeluk verandert, zult u contact moeten opnemen met de Bibliotheek om het weer op uw pincode te laten zetten!)
  • Reserveringen ophalen?
    De inbox functioneert niet binnen de bibliotheken in onze provincie. U ontvangt van ons berichten via e-mail of post, al naar gelang u dat ingesteld hebt in Mijn Menu.

Hulp nodig?
Voor hulp bij het installeren en gebruiken van de app kunt u terecht op deze website van BicatWise: http://www.bicatwise.com/app/.

De app is een product van HKA, niet van de gezamenlijke bibliotheken. Voor feedback kunt u dus ook bij HKA terecht via http://www.bicatwise.com/app/.

Stappenplan verlengen voor alle gezinsleden

Stap 1: Machtiging aanmaken

• Ga in de app naar de menu-optie 'Machtiging voor verlengen'
  • Kies ‘Nieuwe machtiging toevoegen’
  • Kies ‘Ik mag verlengen voor een ander’ omdat u voortaan de accounts van uw kind(eren) wilt beheren.
  • Vul de geboortedatum in van 'kind 1'.
  • Vul het pasnummer in van 'kind 1'.
  • Klik daarna op Toevoegen.
  • De machtiging is daarmee aangevraagd maar moet nu nog bevestigd worden.
  • Als ook 'kind 2', 'kind 3', etc. toegevoegd moeten worden, moet u de stappen van hierboven herhalen: geboortedatum invullen, pasnummer invullen, en tot slot op Toevoegen klikken.
  • Zijn alle kinderen toegevoegd? Klik op Afsluiten.

U ziet in het overzicht wat u heeft toegevoegd en wat de status is. Bij net aangevraagde machtigingen is dat 'Moet nog bevestigd worden'

Stap 2: Machtiging bevestigen

• Bent u nog aangemeld? Meldt u zich eerst af.
  • Meldt u aan als 'kind 1'.
  • Ga naar de menu-optie ‘Machtigingen voor verlengen’.
  • Klik op Bevestig.
  • Herhaal evt. bovenstaande stappen voor 'kind 2', 'kind 3', etc.

Stap 3: Materialen verlengen

• Log in als uzelf.
  • Klik op de knop Thuis (onderin het scherm) of ga naar de menu-optie ‘Wat heb ik thuis’.
  • Daar ziet u de balk ‘Verleng voor iemand anders’.
  • Klik op het + (plusje) om de balk open te klappen.
  • Klik op de naam van het kind ('kind 1', 'kind 2', 'kind 3', etc.) voor wie u wilt gaan verlengen.
  • Klik de materialen aan die verlengd moeten worden.
  • Kies evt. het volgende kind voor wie u wilt gaan verlengen