Kranten en tijdschriften

Lezen via de Pressreader

Bij de computers in Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld vind je bij de databanken de website PressReader. 

 

Lenen bij de Bibliotheek

Tijdschriften zijn uitleenbaar. Het nieuwste exemplaar blijft ter inzage in de Bibliotheek, de voorgaande uitgaves zijn te leen. Ook kan je deze thuis alvast reserveren via de catalogus.

Lezen bij de leestafel

Je vindt bij de leestafels in onze vestigingen een ruime selectie aan kranten en/of tijdschriften. Iedereen is welkom om aan te schuiven en ter plekke de kranten en tijdschriften te lezen.

PressReader: gratis digitaal internationale en Nederlandse kranten en tijdschriften lezen

In de Bibliotheken Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld kunnen leden en niet-leden gratis meer dan 7.000 internationale kranten en tijdschriften lezen uit 100 landen en in meer dan 50 talen. Dat kan via de website of via de app van Pressreader. Elke dag kan je via de PressReader-app in de Bibliotheek de nieuwste kranten en tijdschriften dowloaden en later thuis of onderweg lezen. De databank bevat een archief tot 90 dagen terug. De kranten en tijdschriften worden volledig gepresenteerd in de originele opmaak. 

In de collectie vind je de bekende internationale kranten zoals The Washington Post, The Guardian en El Pais, maar ook een keur aan tijdschriften op gebied van wonen, mode, sport, computers etc. 

 

 

Met PressReader thuis verder lezen

Als je een gratis account aanmaakt bij de PressReader kan je tijdens je bezoek aan de Bibliotheek inloggen en daarna nog een week lang gebruik maken van het complete aanbod in de Pressreader, zodat je ook thuis The Washington Post kunt lezen of de nieuwste recepten uit internationale kooktijdschriften kunt uitproberen.

Aanmaken PressReader account

Lezen kan ook via de app van PressReader

Installeer de PressReader app en maak in de Bibliotheek gebruik van het aanwezige WIFI netwerk (RB HGH Gast). In de app kan je vervolgens je keuze maken uit de aanwezige tijdschriften en kranten.

PressReader website

Meer lezen, luisteren, kijken?

Naast kranten en tijdschriften kan je bij de Bibliotheek ook terecht voor het lenen van boeken, muziek, luisterboeken, films en series en is er een ruim aanbod aan e-books. Word lid van de Bibliotheek en profiteer ervan!