De Bibliotheek voor iedereen

De Bibliotheek is er voor iedereen. Of je nu een boek wilt lenen, een cursus wilt volgen, vragen hebt over je belastingaangifte of gewoon de krant wilt lezen met een kopje koffie.
Je kunt altijd bij ons binnenlopen. De Bibliotheek is er voor iedereen van 0 tot 100.

Kinderen en hun ouders

Webinar mediagebruik

We willen allemaal dat onze kinderen gezond opgroeien met media. Hoe doe je dat? Op 28 maart is er een online webinar voor ouders: Bewegen met media. Meld je snel aan.

Meer informatie en aanmelden

Welk leesniveau?

Hoe weet je welk leesniveau je kind heeft? En of een boek niet te moeilijk is? Met de vijfvingertest weet je makkelijk en snel of een boek geschikt is voor jouw kind. 

Naar uitleg vijfvingertest

Online tijdschriften lezen

Bij de online Bibliotheek kun je online tijdschriften lenen. En er zijn nu ook een aantal online jeugdtijdschriften zoals de Tina en ZoZitDat.

Naar veelgestelde vragen

Jongeren

Boeken op onderwerp

Lees je graag boeken over een bepaald onderwerp? Kijk dan eens op onze jeugdpagina met boeken op onderwerp. 

Boeken op onderwerp 12-15 jaar

Boeken op onderwerp 15-18 jaar

Lezen met dyslexie

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je.

Meer Lezen met dyslexie

Bibliotheek-Wise-app

Geen tijd om naar de bieb te komen. Gebruik de Bibliotheek-Wise-app. Hiermee reserveer je makkelijk en snel boeken. Je haalt ze op wanneer het jou uitkomt.

Kijk hier hoe de app werkt

Volwassenen

Hulp bij belastingaangifte

Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen, het gaat allemaal digitaal. Heb je thuis geen computer of vind je het lastig om aangifte te doen? De Bibliotheek helpt.

Naar Hulp bij belastingaangifte

Boekenweek

Van 11 tot en met 18 maart is de landelijke Boekenweek. 'Ik ben alles' is het thema van dit jaar. Boeken kunnen je antwoord geven op deze vraag. 

Lees meer over de Boekenweek

Cursus Digisterker

Wil je zelf via het internet dingen kunnen regelen met de overheid? Doe dan mee met de gratis cursus Digisterker. In 4 weken leer je hoe je met je DigiD allerlei zaken op het internet regelt.

Naar Cursus Digisterker

Startpas

Ben je geen lid van de Bibliotheek, maar wil je wel regelmatig gebruik maken van een computer in de Bieb of een kopietje of printje maken? Koop dan voor 3,50 euro de Startpas.

Meer info over de Startpas

Beter Nederlands leren

Wil je zelf met de dokter kunnen praten? Of met de buren een praatje kunnen maken? De Bibliotheek helpt je op weg. Kom eens langs bij onze Consulent Taal & Rekenen. 

Alle spreekuren

Digisnacks

DigiSnacks zijn korte video's waarin telkens één online tool of app wordt uitgelegd. Deze maand: fietsen langs fietsknooppunten.

Naar DigiSnacks

Online training: Je vooroordelen de baas

Heb jij de online cursussen van de Bibliotheek al ontdekt? Thuis in je eigen tempo een cursus volgen. Bijvoorbeeld de cursus 'Je vooroordelen de baas'. 

Naar online cursussen

Actueel: Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Wil je meer lezen van en over vrouwen? Laat je inspireren op onze vrouwenboekenpagina. 

Naar Boeken van en over vrouwen

Naar website Internationale Vrouwendag

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Wist je dat wij elke maand per e-mail een nieuwsbrief versturen met nieuws en actualiteiten? Meld je vandaag nog aan en blijf altijd als eerste op de hoogte.

Direct aanmelden nieuwsbrief

Voor het onderwijs

Hoe krijg je de kinderen in je klas aan het lezen? Hoe maak je enthousiaste lezers van ze? De Bibliotheek helpt om het leesplezier te vergroten in jouw klas.

Naar de onderwijspagina's