Voor het Onderwijs

Jeugd & Jongeren

Samen maken we lezen leuk

Goed kunnen lezen is nodig om mee te kunnen doen in de maatschappij. Jij als leerkracht speelt daarin een belangrijke rol. Wij ondersteunen je graag met leuke en uitdagende gastlessen en workshops voor jou én jouw leerlingen.

Kies hieronder een categorie en klik op de link.
Je ziet in de webshop direct welke lessen wij aanbieden.

Leesbevordering en Taalontwikkeling

Programma Mediawijsheid

Inspirerende collecties

Kennismaking met de Bibliotheek

Landelijke campagnes

Ons aanbod in één oogopslag

Ook dit jaar hebben we ons aanbod weer samengevoegd in een overzichtelijke folder. Heb je de folder niet ontvangen? Download hem dan hier alsnog.

Download de folder

Nieuw dit jaar:

Het Technokasteel (groep 1, 2, 3)

In samenwerking met Technohub Woerden hebben we een leuk en leerzaam programma samengesteld waarin het bevorderen van leesplezier en kennismaken met robotica en lasersnijden samen komen. Ontwerp samen met jouw leerlingen een kasteel, print hem uit op de laserprinter en laat het verhaal over de ridder en de prinses tot leven komen in jouw klas.

Meer informatie en aanvragen

Op zoek naar de Letterdief (groep 1, 2, 3)

De Letterdief bezoekt de school. Maar wat stopt hij daar in zijn rugzak?!? Met welke letters gaat hij er vandoor? Ga samen met de hele groep op zoek naar de letterdief! Een interactieve les waarbij leesmotivatie en ontluikende geletterdheid centraal staan.

Meer informatie en aanvragen

Biebexpeditie (groep 5, 6)

Ga mee op Biebexpeditie in Woerden of Oudewater. En leer aan de hand van leuke opdrachten in de Bibliotheek zoeken naar boeken en informatie op het internet.

Meer informatie en aanvragen

Wie wordt de beste zoekmaster (groep 7, 8)

Met dit groepsbezoek maak je de leerlingen (digi)wijzer in de Bibliotheek en leren ze hoe ze slim en efficiënt zoeken met het 'Big Six' model. Handig ter voorbereiding op de Middelbare School.

Meer informatie en aanmelden

Gezinsaanpak Taalvisite

Ondek een nieuwe manier om taalachterstand tegen te gaan: met Gezinsaanpak Taalvisite komen wij op school op Taalvisite. In kleine groepjes gaan we samen met de ouders en de kinderen aan de slag om hun woordenschat te vergroten en ouders te stimuleren om meer (voor) te lezen. Met als doel om de cirkel van laagtaalvaardigheid te doorbreken.

Meer informatie en aanmelden

Educatiepas

Kom zelfstandig of samen met jouw groep naar de Bibliotheek en leen (extra) leesboeken, informatieve boeken en overige materialen.

Vraag hier de educatiepas aan

Cursus creatief schrijven in de klas (leerkrachten)

Vind jij het leuk om je collega's te inspireren en geloof jij in de kracht van creatief schrijven? Dan is de cursus Creatief schrijven iets voor jou! Leer hoe je als specialist creatief schrijven creatief schrijven kunt implementeren in het curriculum van de school en hoe je een verband legt met het taal- en leesbeleid.

Meer informatie en aanmelden

Bekijk het volledige aanbod in de webshop.

Planningsmodule

Boek nu direct voor het hele jaar alle lessen in met de online planningsmodule.

Lees hier hoe het werkt

Online keuzehulp

Verzamel alle wensen van de hele school in één document en je ziet direct wat de kosten zijn.

Download de keuzehulp

Wil je meer informatie of heb je vragen?

Onze collega's staan voor je klaar! Bel naar 0348 441941 of stuur een e-mail naar educatie@bibliotheekhgh.nl. Of maak gebruik van het contactformulier en wij bellen je terug. (klik hiervoor op de oranje button).

Naar het Contactformulier