Bibliotheek komt naar Montfoort en Linschoten


In mei 2020 zijn we gestart met het Huis van Ervaring. Een laagdrempelige en vrij toegankelijke plek voor alle inwoners van de gemeente Montfoort om zich te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten en kennis te delen. Bibliotheek Het Groene Hart, SWOM en de gemeente Montfoort trekken hierin samen op. Blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 
 

30 oktober 2020: Afhaalpunten reserveringen gerealiseerd

Vanaf 2 november kan je boeken en andere materialen reserveren uit onze catalogus en kiezen voor ophalen in Montfoort of Linschoten. Deze reservering kun je de eerste openingsdag na je reserveringsbevestiging ophalen bij de afhaalpunten van Huis van Ervaring.

10 september 2020: Samenwerkingsovereenkomst getekend

De gemeente Montfoort, SWOM, en de Bibliotheek Het Groene Hart streven gezamenlijk naar een nieuwe, toekomstbestendige, laagdrempelige en toegankelijke plek om te leren, kennis te delen, te ontmoeten en te ontwikkelen. Dit uit zich in het Huis van Ervaring. Met het samenwerkingsverband is het fundament voor deze samenwerking en het Huis van Ervaring versterkt.

26 mei 2020: Het Huis van Ervaring gaat van start

Op vrijdag 5 juni geven we het startsein voor het Huis van Ervaring. Dit is het begin van een laagdrempelige en vrij toegankelijke plek voor alle inwoners van de gemeente Montfoort om zich te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten en kennis te delen. Het Huis van Ervaring start met de AfhaalBieb, BezorgBieb, digitaal aanbod en een telefonische vraagbaak.Boeken bestellen voor de AfhaalBieb en BezorgBieb kan vanaf vandaag, 26 mei. Om ieders gezondheid te waarborgen worden alle diensten de komende periode uitgevoerd volgens de richtlijnen van het RIVM.

20 februari 2020: Volgende stap bibliotheekvoorziening in gemeente Montfoort

Tijdens de maandelijkse vergadering van de gemeenteraad van Montfoort op 18 febrruari is gesproken over de nieuwe bibliotheekvoorziening. Door vernieuwde inzichten zoals de inschatting van de financiĆ«le situatie heeft dit enige vertraging opgelopen. Maar de volgende staop op weg naar een volwaardige bibliotheekvoorziening als onderdeel van het Huis van Ervaring in gemeente Montfoort is gezet. 

29 oktober 2019: Terugkeer Bibliotheekvoorziening volgend jaar in Montfoort

In de raadsvergadering van 28 oktober heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel rondom de terugkeer van de bibliotheekvoorziening. Dat betekent dat het Huis van Ervaring, de bibliotheekvoorziening voor alle inwoners van de gemeente, in 2020 haar deuren zal openen in Montfoort en Linschoten.

9 oktober 2019: Terugkeer Bibliotheekvoorziening Montfoort en Linschoten

Aanstaande maandag, 14 oktober, vergadert het gecombineerde forum Ruimte/Samenleving, met op de agenda: voorstel tot terugkeer van de Bibliotheek in Montfoort en Linschoten.

7 oktober 2019: Gemeente Montfoort ontvangt extra bijdrage voor terugkeer Bibliotheek

Wethouder Rensen nam op 7 oktober de zogenaamde Asscher-gelden in ontvangst: een bijdrage van de landelijke overheid die gemeenten kunnen gebruiken voor het verbeteren van de lokale Bibliotheekvoorziening.