Bibliotheek komt naar Montfoort en Linschoten


In de loop van 2020 zal een nieuwe Bibliotheekvoorziening haar deuren openen in Montfoort en Linschoten: Huis van Ervaring. Bibliotheek Het Groene Hart, SWOM en de gemeente Montfoort trekken hierin samen op. Blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 

20 februari 2020: Volgende stap bibliotheekvoorziening in gemeente Montfoort

Tijdens de maandelijkse vergadering van de gemeenteraad van Montfoort op 18 febrruari is gesproken over de nieuwe bibliotheekvoorziening. Door vernieuwde inzichten zoals de inschatting van de financiĆ«le situatie heeft dit enige vertraging opgelopen. Maar de volgende staop op weg naar een volwaardige bibliotheekvoorziening als onderdeel van het Huis van Ervaring in gemeente Montfoort is gezet. 

29 oktober 2019: Terugkeer Bibliotheekvoorziening volgend jaar in Montfoort

In de raadsvergadering van 28 oktober heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel rondom de terugkeer van de bibliotheekvoorziening. Dat betekent dat het Huis van Ervaring, de bibliotheekvoorziening voor alle inwoners van de gemeente, in 2020 haar deuren zal openen in Montfoort en Linschoten.

9 oktober 2019: Terugkeer Bibliotheekvoorziening Montfoort en Linschoten

Aanstaande maandag, 14 oktober, vergadert het gecombineerde forum Ruimte/Samenleving, met op de agenda: voorstel tot terugkeer van de Bibliotheek in Montfoort en Linschoten.

7 oktober 2019: Gemeente Montfoort ontvangt extra bijdrage voor terugkeer Bibliotheek

Wethouder Rensen nam op 7 oktober de zogenaamde Asscher-gelden in ontvangst: een bijdrage van de landelijke overheid die gemeenten kunnen gebruiken voor het verbeteren van de lokale Bibliotheekvoorziening.