Resultaat 11 - 20 (van 223)

• Kom je naar De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek?

7 januari 2020

Een mopperboek om vrolijk van te worden! Eend is mopperig. Ze wil niet gaten graven met Hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Dans je mee?

Bekijk details van Kom je naar De Nationale Voorleesdagen  in de Bibliotheek?

• Lezing en boek ‘We gaan het zien’

5 januari 2020

Na een onderzoek krijgt Linda Seij de verpletterende mededeling dat er in haar endeldarm een kwaadaardige tumor is gevonden. Ze start een dagboek om zich af te reageren, haar hoofd leeg te maken en anderen niet teveel te belasten met wat haar overkomt. Eind 2019 is haar persoonlijk verhaal als boek verschenen.

Bekijk details van Lezing en boek ‘We gaan het zien’

• Workshop voor leerkrachten: digitale geletterdheid in de klas

20 december 2019

Wat kun je met mediawijsheid in de klas? En wat is computational thinking eigenlijk? Wil je leren over digitale geletterdheid – én hoe je dit verwerkt in je lessen, kom dan naar de workshop van Stichting FutureNL, in samenwerking met Bibliotheek Het Groene Hart.

Bekijk details van Workshop voor leerkrachten: digitale geletterdheid in de klas

• Bibliotheekmedewerker gezocht voor flexteam

12 december 2019

Rijnbrink is namens Bibliotheek Het Groene Hart op zoek naar een bibliotheekmedewerker voor het flexteam.

Bekijk details van Bibliotheekmedewerker gezocht voor flexteam

• Het Kompas uit Montfoort wint debatwedstrijd over klimaat

2 december 2019

“Team De Doorzetters werkte goed samen, luisterde écht naar de tegenargumenten en reageerde hier zeer treffend op”, aldus de jury over het winnende team van Het Kompas Montfoort. Het team ging in debat met scholenteams uit Woerden en Harmelen tijdens het klimaatdebat, georganiseerd door Bibliotheek Het Groene Hart.

Bekijk details van Het Kompas uit Montfoort wint debatwedstrijd over klimaat

• Voorlezen bij Sinar Maluku

28 november 2019

Sinar Maluku en Bibliotheek Het Groene Hart hebben een mooie deal gesloten op de Beursvloer Woerden: boeken en voorlezen in ruil voor een muzikaal optreden.

Bekijk details van Voorlezen bij Sinar Maluku

• Nieuwe exposities

28 november 2019

Er zijn (binnenkort) twee nieuwe exposities te bekijken. In Woerden hangt die al, in Oudewater is de expositie vanaf 10 december te zien.

Bekijk details van Nieuwe exposities

• Vier kerst met verhalen en muziek in Bibliotheek Woerden

22 november 2019

Kom luisteren en genieten van muziek en verhalen onder de kerstboom in Bibliotheek Woerden.

Bekijk details van Vier kerst met verhalen en muziek in Bibliotheek Woerden

• Sinterklaasconcert Harmelen

21 november 2019

Vrijdag 29 november is er een muzikale Sintvertelling, verzorgd door Helga Huisjes, met meezingliedjes voor kinderen, begeleid door veel Spaanse gitaren.

Bekijk details van Sinterklaasconcert  Harmelen

• Bijeenkomst: een nieuwe uitdaging na je 50e

21 november 2019

Waar lopen 50-plussers tegenaan bij het zoeken naar een nieuwe baan? En wat kunnen uitzendbureaus hierin bieden? Donderdag 5 december is ErvarenJaren gastspreker tijdens de Walk&Talk in Bibliotheek Woerden.

Bekijk details van Bijeenkomst: een nieuwe uitdaging na je 50e