Nieuws

Resultaat 211 - 220 (van 223)

 • Ouderavond: uw kind op internet

  9 november 2017

  Op dinsdag 10 oktober waren Marjo Geuijen en Sjannie Smits, onderwijsspecialist en mediacoach van Bibliotheek Het Groene Hart, als sprekers te gast op de St. Jozefschool in Oudewater. 28 aanwezige ouders kregen informatie over media, mediagebruik door kinderen, mediawijsheid en begeleiding van kinderen op internet.

  Bekijk details van Ouderavond: uw kind op internet

 • Met dyslexie naar het voortgezet onderwijs

  9 november 2017

  Op 11 oktober organiseerde de Bibliotheek, samen met OnderwijsAdvies (www.onderwijsadvies.nl), een bijeenkomst over ‘met dyslexie naar het voortgezet onderwijs’. Zo’n 60 geïnteresseerden kregen in de Bibliotheek Woerden heldere, praktische informatie en tips.

  Bekijk details van Met dyslexie naar het voortgezet onderwijs

 • Cursus van de maand november: digitale veiligheid

  6 november 2017

  Cybercrime of informatielekken; iedereen die online gaat kan ermee te maken krijgen, of het nu privé of zakelijk is. Hoe zorgt u ervoor dat u zo min mogelijk gevaar loopt? Deze cursus van de maand biedt praktische tips en trucs om uw digitale veiligheid te verbeteren. En om u te wapenen tegen gevaren die online werken met zich meebrengt.

  Bekijk details van Cursus van de maand november: digitale veiligheid

 • Mensen lenen in Bibliotheek Woerden

  31 oktober 2017

  Op 25 november kunnen bezoekers aan de Bibliotheek Woerden mensen 'lenen'. Opmerkelijke mensen. Deze 'levende boeken' zijn mensen die u anders misschien niet zo snel persoonlijk zou spreken. Denk aan een transgender, veganist, imam of vluchteling.

  Bekijk details van Mensen lenen in Bibliotheek Woerden

 • Cursisten geslaagd voor Digisterker!

  19 oktober 2017

  Begin oktober heeft een groep cursisten in Oudewater met goed gevolg de opleiding Digisterker afgerond. Ze hebben allemaal hun certificaat ontvangen en kunnen nu vol zelfvertrouwen hun weg vinden op de websites van lokale en landelijke overheden.

  Bekijk details van Cursisten geslaagd voor Digisterker!

 • Vrijwilligers gezocht in Oudewater en Woerden

  11 oktober 2017

  In Bibliotheek Oudewater zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die aan de slag willen als gastvrouw/gastheer. Daarnaast zijn we zowel in Woerden als Oudewater op zoek naar vrijwilligers voor het digitaal spreekuur.

  Bekijk details van Vrijwilligers gezocht in Oudewater en Woerden

 • De Mensenbieb: ga in gesprek met levende boeken

  19 september 2017

  De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Bij deze bibliotheek ‘leent’ u levende boeken. De boeken zijn mensen die u anders misschien niet zo snel persoonlijk zou spreken. Denk aan een transgender, veganist, imam of vluchteling.

  Bekijk details van De Mensenbieb: ga in gesprek met levende boeken

 • De Bibliotheek: meer dan boeken alleen

  17 augustus 2017

  Progressief Woerden heeft deze zomer uit verschillende kanten van de samenleving mensen uitgenodigd een gastblog te schrijven. Deze week verscheen er een zomerblog van de hand van Jantine Jansen, kennismanager van Bibliotheek Het Groene Hart.

  Bekijk details van De Bibliotheek: meer dan boeken alleen

 • Nieuwe collectie boeken over duurzaamheid

  20 juli 2017

  Meer weten over klimaatverandering, globalisering, eetbare tuinen, cradle to cradle, kortom over duurzaamheid? In Bibliotheek Woerden beschikken we sinds kort over een nieuwe colectie boeken in dit thema.

  Bekijk details van Nieuwe collectie boeken over duurzaamheid

 • Digitaal vrijwilligers gezocht

  14 juli 2017

  De Bibliotheek geeft in de vestigingen Woerden, Oudewater en Harmelen digitale cursussen in groepen van 6-8 personen om de digitale zelfredzaamheid te vergroten.

  Bekijk details van Digitaal vrijwilligers gezocht