Resultaat 81 - 90 (van 223)

• Nieuwe expositie in Kamerik

18 april 2019

In Kamerik is momenteel een expositie te zien van werken gemaakt door Diny van der Aalsvoort.

Bekijk details van Nieuwe expositie in Kamerik

• Groepen 3/4 van Oudewaterse basisscholen koken woordensoep in de Bibliotheek

18 april 2019

Bij binnenkomst in Bibliotheek Oudewater ontdekten de kinderen dat er woorden uit boeken opgegeten zijn, wat was er gebeurd? Ze gingen op onderzoek uit en kwamen erachter dat handpop Sieb woorden en letters ontzettend lekker vindt, vooral de oo en o zijn favoriet. Met woordkunstenaar en poppenspeler Evelien Pullens brouwden de kinderen vervolgens zelf woordensoep: woorden uitknippen en roeren maar, net zolang tot er een zin uitkomt. De posters met de kleine gedichten hangen nu in Bibliotheek Oudewater.

Bekijk details van Groepen 3/4 van Oudewaterse basisscholen koken woordensoep in de Bibliotheek

• Gratis advies over kleur en stijl voor sollicitaties

18 april 2019

Een goede eerste indruk is cruciaal bij solliciteren. 2 mei is iedereen welkom bij de gratis workshop ‘Kleur en Stijl bij solliciteren’. Want welke kleding is geschikt voor een netwerk- of sollicitatiegesprek? Wat is er bekend over de invloed van kleuren en stijlen en hoe pas je dit toe bij de sollicitatie naar een specifieke functie?

Bekijk details van Gratis advies over kleur en stijl voor sollicitaties

• Hoe denkt het BiebPanel over de maatschappelijke waarde van de Bibliotheek?

11 april 2019

Wat is volgens onze BiebPanel-leden de waarde van de Bibliotheek? Wat hebben zij zelf aan de Bibliotheek en wat zien ze als de belangrijkste waarde voor de samenleving? Dit zijn de belangrijkste vragen van dit BiebPanel-onderzoek, een herhaling van het onderzoek in 2015.

Bekijk details van Hoe denkt het BiebPanel over de maatschappelijke waarde van de Bibliotheek?

• Sollicitatieworkshop - carrièreswitch: ja of nee?

11 april 2019

In deze workshop gaan wij jou helpen om een stap verder te komen in de zoektocht naar wat jij belangrijk vindt in jouw werk, zodat je werk vindt dat bij jou past. Na deze workshop weet je (beter) antwoord te geven op deze vraag “carrièreswitch: ja of nee?”. En weet je wat jouw werk- en persoonlijke waarden zijn.

Bekijk details van Sollicitatieworkshop - carrièreswitch: ja of nee?

• Vernieuwde en verbeterde e-books app is beschikbaar

2 april 2019

De vernieuwde e-booksapp voor iOS en Android is gelanceerd. Hierin zijn de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan lopen. Bovendien heeft deze vernieuwde app een dag-nachtstand en kun je er ePUB3-bestanden mee lezen.

Bekijk details van Vernieuwde en verbeterde e-books app is beschikbaar

• Tentoonstelling Herman de Man in Oudewater

28 maart 2019

Bibliotheek en Cultuurhuis Oudewater organiseren samen met de Geschiedkundige Vereniging Oudewater een veelomvattende tentoonstelling over de schrijver Herman de Man. Te zien vanaf 1 april.

Bekijk details van Tentoonstelling Herman de Man in Oudewater

• Maak je baby lid van de Bibliotheek en krijg boekjes cadeau

25 maart 2019

BoekStart bestaat dit jaar 10 jaar. Om dit te vieren zijn er gouden wikkels verstopt in verschillende BoekStart-koffertjes. Iedere baby die lid wordt van de Bibliotheek, ontvangt net als altijd een gratis koffertje met boekjes. Maar zit in jullie koffertje een gouden wikkel, dan ontvang je een prijzenpakket met nog meer mooie boekjes!

Bekijk details van Maak je baby lid van de Bibliotheek en krijg boekjes cadeau

• Taalvisite vergroot woordenschat kinderen al na enkele maanden

25 maart 2019

Meer dan de helft van de betrokken leerkrachten en peuterleidsters geeft aan dat de taalontwikkeling en woordenschat van de kinderen aan het einde van het Taalvisite-traject behoorlijk tot flink gestegen is.

Bekijk details van Taalvisite vergroot woordenschat kinderen al na enkele maanden

• Speelse kunst in de Bibliotheek Woerden

21 maart 2019

Alle bezoekers aan de Bibliotheek Woerden kunnen nu de inzendingen bekijken voor de RijnKUNSTprijs 2019 en bepalen wie de publieksprijs gaat winnen.

Bekijk details van Speelse kunst in de Bibliotheek Woerden