Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 58)

 • Verhuizing Afhaalpunt Linschoten

  26 februari 2021

  Van 2 op 3 maart verhuist het afhaalpunt Linschoten naar een nieuwe locatie, Laan van Rappijnen 36, 3461 GH, in Linschoten. T/m dinsdag 2 maart kan je je reserveringen nog ophalen op de oude locatie. Vanaf 3 maart ben je welkom op de nieuwe locatie.

  Bekijk details van Verhuizing Afhaalpunt Linschoten

 • Cursus creatief schrijven

  23 februari 2021

  Voor iedereen die nu echt eens werk wil maken van schrijven, start op dinsdagavond 16 maart een basiscursus creatief schrijven waarin je de beginselen leert van proza en poëzie met enige theorie, leren van elkaar en feedback.

  Bekijk details van Cursus creatief schrijven

 • Voorwoord, het voorproefje op de Boekenweek

  18 februari 2021

  De Boekenweek 2021 wordt in verband met corona verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart is er dus geen Boekenweek, maar het wordt wel een week vol boeken! In die week worden er in het land onder de titel ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ verschillende on- en offline activiteiten georganiseerd waarmee het boek gevierd wordt.

  Bekijk details van Voorwoord, het voorproefje op de Boekenweek

 • Taalhuisvrijwilliger worden in Montfoort of Linschoten?

  11 februari 2021

  Taalhuis Het Groene Hart is sinds 2016 actief in Woerden en Oudewater en per oktober 2020 ook voor Montfoort en Linschoten. Onze taalhuisspecialist helpt volwassenen bij hun hulpvraag over het leren van de Nederlandse taal. Dit kan in de vorm van doorverwijzing naar een cursus, opleiding of vrijwilligersinitiatief zijn, maar ook via matching taalvrager-taalhuisvrijwilliger.

  Bekijk details van Taalhuisvrijwilliger worden in Montfoort of Linschoten?

 • Leer online en blijf je ontwikkelen

  11 februari 2021

  Vind jij het leuk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? Als lid van de Bibliotheek kun je ruim 160 online cursussen volgen. Gratis, op een moment dat het jou uitkomt. Denk aan cursussen over persoonlijke effectiviteit, communicatie, gezondheid, positieve psychologie, talen, digitale vaardigheden en social media.

  Bekijk details van Leer online en blijf je ontwikkelen

 • Vrijwilliger gezocht voor gastvrouw/gastheer in Harmelen

  11 februari 2021

  Vind je het leuk om ervaring op te doen in een afwisselende en uitdagende werkomgeving? Wil je graag je steentje bijdragen aan de maatschappij door mensen te helpen in de Bibliotheek? Laat het ons weten. Wij zijn namelijk op zoek naar vrijwilligers voor in de Bibliotheek. Je werkt in een team met andere vrijwilligers en vaste medewerkers. Hieronder lees je de algemene functie-omschrijving.

  Bekijk details van Vrijwilliger gezocht voor gastvrouw/gastheer in Harmelen

 • Afhalen en inleveren tijdens lockdown

  7 februari 2021

  Helaas moeten ook wij de deuren nog even dichthouden voor regulier bibliotheekbezoek. T/m dinsdag 15 maart blijf je tijdens speciale openingsuren welkom voor het inleveren van je boeken en andere bibliotheekmaterialen en voor het ophalen van je reserveringen. Alles wat je op 25 februari in huis hebt met een inleverdatum van 11 maart t/m 24 maart wordt door ons automatisch verlengd tot 25 maart.

  Bekijk details van Afhalen en inleveren tijdens lockdown

 • Ook op maandag AfhaalBieb in Oudewater

  4 februari 2021

  Ook op maandagmiddag kan je terecht om je gereserveerde boeken en andere gereserveerde bibliotheekmaterialen op te halen in Oudewater. Je bent welkom van 13.00 tot 16.00 uur. Alleen voor het ophalen van je reserveringen.

  Bekijk details van Ook op maandag AfhaalBieb in Oudewater

 • De Nationale Voorleesdagen van start

  19 januari 2021

  Op woensdag 20 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Dit jaar draait alles om het prentenboek "Coco kan het!", geschreven door Loes Riphagen en gekozen tot Prentenboek van het jaar 2020.

  Bekijk details van De Nationale Voorleesdagen van start

 • Ook op zaterdagmorgen is Woerden open voor ophalen reserveringen

  19 januari 2021

  Goed nieuws! We kunnen de speciale openingsuren in Woerden uitbreiden met de zaterdagmorgen. Je bent welkom van 10 tot 13 uur. Alleen voor het ophalen van je reserveringen.

  Bekijk details van Ook op zaterdagmorgen is Woerden open voor ophalen reserveringen