Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Word deze maand lid met korting!

Tijdens Nederland Leest, van 1 t/m 30 november, krijg je € 15,00 korting op een standaard abonnement. Voor slechts € 43,00 (i.p.v. € 58,00) kan je een jaar lang lekker lezen! Natuurlijk krijg je ook gelijk ons geschenkboek van deze maand: "De Wandelaar" van Adriaan van Dis.

Meer over onze abonnementen en direct inschrijven

Over de grens

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. 

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.


Cadeau van de Bibliotheek

De wandelaar van Adriaan van Dis

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles...

Bekijk dit boek


Andere titels van Adriaan van Dis


  • Tijdens Nederland Leest, van 1 t/m 30 november, krijg je € 15,00  korting op een standaard abonnement. Voor € 43,00 (i.p.v. € 58,00) kan je een jaar lang lekker lezen! Natuurlijk krijg je ook gelijk ons geschenkboek van deze maand: De Wandelaar van Adriaan van Dis.

    Klik hier om je online in te schrijven of kom in november tijdens service-uren naar de Bibliotheek. 

Nederland Leest Junior

Katvis van Tjibbe Veldkamp

In Katvis gaat een jongen voor een vriend over zijn eigen grenzen heen: hij doet dingen die hij helemaal niet durft. Misschien zou dit verhaal ook over jou kunnen gaan of over iemand die je kent. Lees het en oordeel zelf.

Bekijk dit boek


Andere titels van Tjibbe Veldkamp


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


E-books van Adriaan van Dis

Luisterboeken van Adriaan van Dis


E-books van Tjibbe Veldkamp

Luisterboeken van Tjibbe Veldkamp


Meer lezen over reizen, grenzen verleggen en je wereld vergroten?