Resultaat 1 - 10 (van 23)

• De Kinderjury leesweken gaan beginnen Bekijk details

2 februari 2023

Tijdens de Leesweken van 8 februari t/m 9 april worden alle kinderen aangemoedigd zoveel mogelijk boeken te lezen. Want hoe meer je leest, hoe meer plezier je beleeft aan lezen en hoe makkelijker het is om je favoriete boek te bepalen.

• De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen! Bekijk details

26 januari 2023

Woensdag 25 januari zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen. Is jouw peuter nog geen lid van de Bibliotheek? Kom dan nu een pasje halen voor de kleine. Want er ligt een lief vingerpoppetje te wachten op peuters en kleuters die nog geen Bibliotheekpasje hebben!

• Harmelen ook op vrijdagmiddag open Bekijk details

18 januari 2023

Goed nieuws! Vanaf vrijdag 3 februari is zowel het dorpshuis als Bibliotheek Harmelen geopend tot 17.00 uur.

• Winactie voor groep 1 en 2 van het basisonderwijs Bekijk details

4 januari 2023

In het kader van de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Het Groene Hart een winactie voor groep 1 en 2 van het basisonderwijs. Doe mee en win een voorleesfeestje voor jouw groep.

• Aanpassingen bij de openingsuren Montfoort en Linschoten Bekijk details

15 december 2022

Vanaf 1 januari veranderen de service-uren en de tijden van de inloop voor digitale vragen van de Bibliotheek in het Huis van Ervaring in Montfoort en Linschoten. De openingstijden van het Doe Mee Huis in Montfoort blijven ongewijzigd.

• Nieuwe tarieven 2023 Bekijk details

14 november 2022

De nieuwe tarieven voor 2023 zijn bekend. De gemiddelde prijsstijging is 2%. De voorwaarden voor het Klein abonnement veranderen. Kinderen van 0 tot 18 jaar blijven gratis lid.

• De Bibliotheek helpt bij aanvragen Energietoeslag Bekijk details

14 november 2022

Het online aanvragen van de Energietoeslag is niet voor iedereen even makkelijk. Dat blijkt uit de vragen die de Bibliotheek bij het Informatiepunt Digitale Overheid krijgt. Daarom biedt de Bibliotheek de laatste maanden van dit jaar extra hulp.

• Gratis OV aanvragen voor tram en bus? De Bibliotheek helpt. Bekijk details

13 oktober 2022

Bent u 66 jaar of ouder? Heeft u een laag inkomen? En woont u in de provincie Utrecht? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een gratis OV abonnement voor tram en bus. De Bieb helpt met het aanvragen van dit abonnement.

• Samen gaan we voor een geletterd Nederland Bekijk details

12 september 2022

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vragen we extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Wist je dat ongeveer 2,5 miljoen volwassenen moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen? Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

• Kom jij kinderen helpen met taal? Bekijk details

14 juli 2022

Door regelmatig bij een gezin thuis voor te lezen geef je een enorme boost aan de taalontwikkeling van kinderen. Wij faciliteren dit via Taalvisite. We zoeken enthousiaste mensen die als Taalvisitevrijwilliger kinderen willen helpen met taal. In ons hele werkgebied (Woerden, Kamerik, Zegveld, Harmelen, Oudewater, Montfoort en Linschoten).

Paginanavigatie