Voorwoord, het voorproefje op de Boekenweek

Gepubliceerd op: 18 februari 2021 17:37

De Boekenweek 2021 wordt in verband met corona verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart is er dus geen Boekenweek, maar het wordt wel een week vol boeken! In die week worden er in het land onder de titel ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ verschillende on- en offline activiteiten georganiseerd waarmee het boek gevierd wordt.

De Boekenweek zelf vindt in de zomer plaats wanneer de boekhandels en bibliotheken weer volledig open zijn. Vanwege de pandemie kunnen de start en afsluiting van de Boekenweek, het traditionele Boekenbal en de vrij reizen dag van hoofdsponsor NS, deze editie niet doorgaan.

Het voorwoord van de Boekenweek

Het voorwoord van de Boekenweek vindt plaats in de originele periode van de Boekenweek, van 6 tot en met 14 maart. In deze week worden, met het Boekenweekthema Tweestrijd in het achterhoofd, tal van on- en offline activiteiten georganiseerd in het land. Dit alles om ook in maart te laten zien welke prachtige boeken er te koop en te leen zijn. 

Boekenweekgedicht

Als aftrap van ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ publiceert Trouw op zaterdag 27 februari het Boekenweekgedicht dat in het teken staat van het Boekenweekthema Tweestrijd.

Online viering van het Voorwoord

Er vinden online tal van optredens en activiteiten plaats. Houd vooral de website van de Boekenweek in de gaten waar telkens de meest actuele informatie te vinden is. 

Als voorbereiding op de Boekenweek kan je bij ons ter inspiratie al een pagina vinden met een overzicht van o.a. eerdere boekenweekgeschenken- en essays, e-books van nieuw talent en klassiekers als luisterboek. Ook deze pagina wordt in de aanloop naar de zomer opnieuw bijgewerkt.