Kinderboekenweek: Verzamel jij alle stempels?!

Gepubliceerd op: 28 september 2020 11:26

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van “En toen?” en daarom gaan we terug in de tijd. Gaan jullie mee op een ontdekkingsreis door de tijd? Woensdag 7 oktober kun je namelijk een magische tocht volgen langs een aantal prachtige historische plekken in Oudewater

Het mooiste? Je hebt geen tijdmachine nodig. De reis begint in de Bibliotheek Oudewater met een meeslepend verhaal. Vergeet in de Bibliotheek niet je reisbewijs op te halen: een stempelkaart. Met je reisbewijs ga je langs verschillende bestemmingen en kun je stempels verzamelen. Tijdens de reis leren jullie alles over heksen en toveren in De Heksenwaag, draaien jullie magische suikerspinnen bij Hocus Pocus, lossen puzzels op bij Stadsmuseum en de Read shop, en nog veel meer!

Hebben jullie op het einde van de reis een volle stempelkaart? Dan win je een leuke souvenir voor mee naar huis.

Praktische informatie:

• Opgeven bij: saskia.wulterkens@bibliotheekhgh.nl
  • Start locatie: Bibliotheek in Oudewater
  • Start tijd: 14:00

Overal Kinderboekenweek

Ook in Woerden, Harmelen, Zegveld en Kamerik gaan we terug in de tijd! In elke bibliotheek vind je van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober een verzameling boeken waarmee jullie thuis een tijdreis kunnen maken. Maak de reis compleet met een Kinderboekenweek kleurplaat en Kinderboekenweek krant.

Weet je niet met welk boek je de tijdreis moet beginnen? Haal dan in de Bibliotheek de Voorleesgids op. De gids is een bron van kinderboekentips voor ouders en grootouders.

Goede reis!

Over de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we dit jaar terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Dit jaar is het kinderboekenweekgeschenk geschreven door Arend van Dam. Het geschenk krijg je cadeau bij bestending van tenminste €12,50 bij een boekenwinkel.