Kom Klooien met Kinderboeken!

Gepubliceerd op: 8 juli 2022 08:30

Vanaf 8 juli kun je weer meedoen met het zomerse programma Klooien met Kinderboeken. Voor alle kinderen van 4-12 jaar hebben wij leuke opdrachten en activiteiten bedacht bij meer dan 25 kinderboeken.

Lezen & Doen

Zowel online als in de Bibliotheek Harmelen, Oudewater en Woerden vind je bij heel veel populaire kinderboeken diverse opdrachten. Zo leer je bij het boek Dummie de Mummie van Tosca Menten echte Mummie broodjes te bakken. Maak je bij het prentenboek KOND van Kim Eberwijn een eigen fantasiedier. En knutsel je een Monsterboekenlegger bij het Monsterbonsterbulderboek van Joshua Douglas.

Zes categoriën

Alle opdrachten en kinderboeken zijn ingedeeld in categoriën. Klik op de naam van de categorie om de opdrachten en kinderboeken te bekijken.

Lezen stimuleren

Uit onderzoek blijkt dat het leesniveau van kinderen in de zomervakantie soms wel één AVI-niveau zakt. Klooien met Kinderboeken is ontwikkeld om kinderen te motiveren om ook in de vakantie te blijven lezen. Door bij bekende kinderboeken leuke activiteiten te bedenken, worden kinderen nu op speelse wijze gemotiveerd om ook in de vakantie te blijven lezen.

Elke dag een opdracht

“Maar het is natuurlijk ook gewoon leuk”, aldus Saskia Wulterkens, Programmacoördinator en Leesconsulent bij Bibliotheek Het Groene Hart. “Vorig jaar kwamen sommige kinderen elke dag langs in de bibliotheek om een nieuwe opdracht te maken. Superleuk dat we op deze manier blijkbaar ook kinderen die niet op vakantie gaan vertier en vermaak kunnen bieden.”

Wedstrijd

Als extra leesstimulans is er een mooie prijs te winnen: een boek naar keuze. Iedereen die minimaal drie opdrachten fotografeert en opstuurt, maakt kans op een boek naar keuze. Inleveren van de foto’s kan via het wedstrijdformulier