Tentoonstelling Woerdense Letterfabriek

Gepubliceerd op: 4 juli 2022 08:30

Eén verhaal, duizend tekeningen. Dat is het motto van het Kunstproject 'De Woerdense Letterfabriek.' Een samenwerking tussen KUVO en Bibliotheek Het Groene Hart. Kleuters van scholen in en om Woerden kregen het verhaal van Boer Boris te horen en maakte daar hun eigen tekening bij. En die zijn nu te zien in de Bibliotheek Woerden.

Boer Boris

Boer Boris heeft een boerderij met een tractor, akkers, koeien, schapen en kippen. Met zijn trekker en zijn dieren beleeft hij allemaal avonturen.De kinderen kregen het verhaal voorgelezen. Daarna mochten ze een tekening maken over het verhaal. De een koos de tractor, de ander een koe of het weiland. En de kinderen die al een beetje de letters kennen, mochten er ook wat bij schrijven. Eén van de kleuters ontdekte hierdoor het verschil tussen tekenen en schrijven en trok deze conclusie: "Dus schrijven is met letters en tekenen is dat je het ook echt kan zien."

Tentoonstelling

Wil jij weten hoe de tekeningen en verhalen van Boer Boris geworden zijn? Kom dan naar de BIbliotheek Woerden. De expositie van alle tekeningen is op een beeldscherm te zien in de jeugdhoek. De tentoonstelling is tot half julie te zien.

Boek lezen?

Wil jij ook de verhalen van Boer Boris ontdekken? Je leent de boeken bij de Bibliotheek!

Samenwerking

De Woerdense Letterfabriek is een samenwerking tussen KUVO, Bibliotheek Het Groene Hart en de basisscholen die verbonden zijn aan KUVO.