"In korte tijd al zoveel geleerd"

Gepubliceerd op: 7 december 2020 14:02

Wij zijn onze vrijwilligers dankbaar. Dit jaar bedanken wij onze vrijwilligers met een presentje en door jou te vertellen wat voor moois ze hebben meegemaakt en gedaan. Wat kun jij doen om je dankbaarheid voor vrijwilligers te tonen? Neem de tijd om hun verrassend mooie verhalen te lezen.

Helpen, ook met taal-, reken- en digitale ontwikkeling

Vrijwilligers helpen met de uitleenservices en meer. Zo hebben we ook vrijwilligers die samenwerken met deelnemers aan hun taalontwikkeling, rekenontwikkeling en digitale ontwikkeling. Dit zijn brede en soms nietszeggende termen. Daarom hebben wij de persoonlijke ervaringen van deze vrijwilligers en deelnemers gebundeld. Zodat jij kan lezen wat ze allemaal doen.

Verhaal van...

Henk: "Elke week oefen ik met Lettie in de Bibliotheek. Ik help haar met lezen, schrijven en rekenen, zodat dat haar dagelijks leven gemakkelijker maakt. Ik raak extra gemotiveerd, omdat ik het zo knap vind hoe Lettie haar hele leven heeft ingericht en alles voor elkaar krijgt.

Samen kijken we steeds opnieuw wat we gaan doen. Toen Lettie een keer de verkeerde trein pakte, zijn we samen gaan oefenen met het spellen en lezen van plaatsnamen waar ze vaak heen gaat. En het is gezellig, we lachen er ook vaak genoeg bij."