Prentenboeken Top 10

Gepubliceerd op: 14 januari 2021 15:26

Voorlezen is leuk en belangrijk en helpt je (klein)kinderen met een goede basis leggen voor de toekomst. Het is een goede basis voor veel dingen: school, Lingo winnen, en nog veel meer. Je hebt tegenwoordig veel keuze en voor elk onderwerp is er een prentenboek. Maar wel boek kies je? De Nationale Voorleesdagen helpt je kiezen met de prentenboeken top 10 van 2020!

Nummer 1 en prentenboek van het jaar: Coco kan het!

Geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen

Vogeltje Coco durft niet te vliegen. Haar moeder probeert haar over te halen, en het lijkt Coco ook best fijn, maar toch durft ze niet. Totdat mama haar een zetje geeft. Prentenboek met krachtige, intens gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Reserveer hier

De jongen en de walvis

Geschreven en geïllustreerd door Linde Faas

Sam is vaak alleen. Dat vindt hij fijn. Op een dag komt hij op zee in een storm terecht. Hij ontmoet een bijzondere walvis met wie hij veel mooie dingen beleeft. Totdat Sam weer naar huis moet. Maar waarom voelt het daar ineens zo anders? Groot prentenboek met uitbundige aquareltekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Reserveer hier

Dit is uil

Geschreven door Libby Walden, geïllustreerd door Jacqui Lee en vertaald door Ellen Hosmar

Op een tak in het bos zit Uil te slapen. Kun je helpen Uil wakker te maken? Kriebel maar op zijn buik. En als dat niet helpt, klap dan drie keer om de zon uit te doen. Interactief prentenboek met felgekleurde illustraties op een zwarte ondergrond, flappen en doe-opdrachten. Vanaf ca. 4 jaar.

Reserveer hier

Eén voor jou, twee voor mij

Geschreven en geïllustreerd door Jörg Mühle, vertaald door J.H. Gever

Beer vindt in het bos drie paddenstoelen. Hij brengt ze naar Wezel, die heerlijk kan koken. Als de paddenstoelen klaar zijn, krijgen de vrienden ruzie over wie de derde paddenstoel mag opeten. Dan wordt het probleem onverwacht opgelost. Prentenboek met grappige tekeningen in rustige kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Reserveer hier

Kom je mee?

Geschreven door Sjoerd Kuyper en geïllustreerd door Grootzus

Nesta’s ouders zijn gescheiden. Zijn vader woont hoog in een flat, dus mag Nesta’s kat Bardo niet mee als hij daar slaapt. Voor zijn zwemdiploma-A krijgt Nesta een ingelijste foto van Bardo cadeau. Maar daar neemt Nesta mooi geen genoegen mee. Prentenboek met kleurrijke collages. Vanaf ca. 4 jaar.

Reserveer hier

Mijn handen dansen & mijn mondje is een rondje

Geschreven door Riet Wille en illustraties door Ingrid Godon

Met mijn vuist kan ik trommelen, met mijn mond kan ik een rondje maken en met mijn handjes kan ik ook heel veel doen, zoals zwaaien of klappen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke, zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Reserveer hier

Naar de wolven

Geschreven door Anna Woltz en geïllustreerd door Dieter Schubert en Ingrid Schubert

De hond Fabeltje vindt het nieuwe speeltje van zijn bazen maar niets. Het mag op de bank en in het grote bed! Op een nacht heeft hij er genoeg van en sluipt naar het wiegje... Prentenboek met illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Reserveer hier

Op weg

Geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers

Een haas racet voorbij in een raceauto en een vogel maakt een mooie looping in zijn vliegtuig. En waar gaan die raket, die volgepakte auto en die onderzeeboot naartoe? Vierkant, tekstloos hardkartonnen prentenboek met grappige kleurenillustraties van voertuigen en beweegbare elementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Reserveer hier

Petra

Geschreven en geïllustreerd door Marianna Coppo, vertaald door Denise Bos

Petra is een prachtige, dappere berg. Of is ze een steen? Nee, ze lijkt toch meer op een glad en glanzend ei. Dan gooit een vogel haar uit het nest en belandt ze in het water. Petra wordt een eiland. Of toch een coole steen? Prentenboek met eenvoudige, fantasierijke tekeningen in sfeervolle kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.

Reserveer hier

Wat rijmt er op stoep?

Geschreven en geïllustreerd door Harmen van Straaten

Thomas is op weg naar zijn jarige oma. Onderweg ziet hij een zak snoep liggen, maar een hond gaat ermee vandoor. Thomas gaat erachteraan en zo begint een hilarische achtervolging door de stad. Prentenboek met dynamische kleurenillustraties en tekst op verrassend, grappig rijm waaraan steeds een woord ontbreekt. Vanaf ca. 4 jaar.

Reserveer hier