Kom je naar De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek?

Gepubliceerd op: 7 januari 2020 21:32

Een mopperboek om vrolijk van te worden! Eend is mopperig. Ze wil niet gaten graven met Hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Dans je mee?

22 januari t/m 1 februari zijn het De Nationale Voorleesdagen. Kom met je kind naar de Bibliotheek en maak kennis met een mopperende eend. Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček is Prentenboek van het Jaar 2020.

Interactief voorleestheater in de Bibliotheek

In de vestigingen van Bibliotheek Het Groene Hart zijn peuters en kleuters, samen met hun ouders, welkom bij een levendig voorleesmoment; met een minitheater, mopperlied en uiteraard een hoofdrol voor ‘Moppereend’. Leuk voor kinderen van 2 tot 6 jaar en aanschuiven is gratis.

Voorleesavontuur

• Bibliotheek Harmelen: woensdag 29 januari 10:15 -11:00
  • Bibliotheek Oudewater: woensdag 29 januari 13.30 - 14.30
  • Bibliotheek Woerden: vrijdag 31 januari 10:15 -11:00

Voorlezen op verzoek

• Bibliotheek Kamerik: maandag 27 januari 14:00 - 17:00
  • Bibliotheek Zegveld: dinsdag 28 januari 14:00 - 17:00

Kleurwedstrijd

Alle kinderen van 2-6 jaar kunnen meedoen aan de kleurwedstrijd. Haal tijdens het voorlezen of daarna een kleurplaat in de Bibliotheek en lever deze uiterlijk zaterdag 8 februari weer in. De winnaars krijgen het prentenboek Moppereend en een Moppereend-vingerpoppetje.

Kinderen zijn gratis lid van de Bibliotheek (tot 18 jaar). Kinderen van 2 t/m 6 jaar die lid worden tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgen een Moppereend-vingerpoppetje cadeau.

Wekelijks wordt er voorgelezen in de vestigingen van Bibliotheek Het Groene Hart.