Boek cadeau speciaal voor jou

Gepubliceerd op: 30 oktober 2020 14:57

November staat in het teken van Nederland Leest. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom lezen we in november met z’n allen één boek, dat lezers cadeau krijgen van de Bibliotheek. Je kunt jouw exemplaar vanaf 1 november ophalen in de Bibliotheek als je lid bent. Zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij. Nederland Leest draait dit jaar om: kleine geschiedenis, grote verhalen. Het boek cadeau Het zwijgen van Maria Zachea sluit hier uitstekend bij aan.

Kleine geschiedenis, grote verhalen

Aan de hand van Kleine geschiedenis, grote verhalen krijg je de mogelijkheid om in je eigen geschiedenis te duiken. Met behulp van de Bibliotheek achterhaal je je familiegeschiedenis of de geschiedenis van je stad of streek. Dit doe je via  de website Delpher waar je kunt zoeken in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s. Dit wordt door Delpher geheel gratis en vrij toegankelijk beschikbaar gesteld. De persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Boek cadeau: Het zwijgen van Maria Zachea

Geschreven door Judith Koelemeijer. De oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en hult zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder? Wat weten ze eigenlijk van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Nederland Leest Junior

Voor kinderen en jongeren hebben we ook een cadeauboek, namelijk Dwars door de storm van Martine Letterie en Karlijn Stoffels. Over de geschiedenis van de Molukse Jacob die in 1953 met zijn familie in Groningen komt te wonen. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Wees er snel bij, want de voorraad ceadeauboeken is beperkt! Mis gegrepen? Lees het boek dan hier online.

Meer inspiratie

Kun je niet genoeg krijgen van kleine geschiedenis, grote verhalen? Op onze website vind je een keur aan boeken met prachtige verhalen over persoonlijke geschiedenissen.  Of bekijk onze speciale selectie boeken bij de thematafel in de Bibliotheek.