Via ThuisBieb 100 e-books te lezen voor iedereen

Gepubliceerd op: 6 april 2020 10:53

Onze gebouwen zijn gesloten, maar via de Online Bibliotheek valt er toch nog te lezen. Vanaf vandaag komt daar de ThuisBieb bij. In de ThuisBieb zitten 100 e-books, voor zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek. Te lezen via een app op telefoon of tablet.

Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuis zit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot 1 juni.

Populaire én minder bekende titels

De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Tot de selectie aangeboden boeken behoren populaire titels als ‘Rinkeldekink´ van Martine Bijl en de nieuwste editie van het voetbalmagazine ‘Hard Gras’, maar ook te ontdekken boeken als ‘Post voor Rus Ordelman’ van Bette Adriaanse, ‘De mentor’ van Tessa Kollen en ‘Mindgym work-outs’ van Wouter de Jong.

Ook voor de jeugd

De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als ‘Stuntvlogger Sam’ van Jelmer Jepsen, ook bijzondere boeken als ‘Toverhanden’ van Chris Winsemius en ‘Alaska’ van Anna Woltz.

#ikleesthuis

De ThuisBieb sluit mooi aan bij het al bestaande online aanbod van de Bibliotheek. Landelijk kan je via de tag #ikleesthuis berichten over thuis lezen vinden, maar natuurlijk ook zelf via social media delen. In de LuisterBieb, de Bibliotheek-app voor luisterboeken, zijn ruim 100 extra titels toegevoegd die beschikbaar zijn voor iedereen.

Zowel bij Apple als Android

Er is achter de schermen hard gewerkt om de titels voor de ThuisBieb beschikbaar te krijgen en de app te maken waarmee de boeken gelezen kunnen worden. Daarna was het wachten op goedkeuring van de App Store (apple) en Google Play (android). Vanaf 6 april is de app beschikbaar in de App Store, Vanaf 11 april in Google Play.

Benodigde versie van Apple of Android

De ThuisBieb app werkt alleen bij

• iOS 10 en hoger bij Apple
  • Android 6 en hoger (zodra deze beschikbaar is)

Heb je de VakantieBieb app op je apparaatje staan? Dan hoef je hier alleen maar een update op uit te voeren, deze vervandert automatisch in de ThuisBieb app.