Voorleesfeest Kond

Gepubliceerd op: 6 oktober 2020 14:40

Maandag 19 oktober is het feest: voorleesfeest! Met voorlezen leren je kinderen een nieuwe wereld kennen, beter communiceren, emoties begrijpen en uiten, en nog veel meer. Het is bewezen dat (voor)lezen kinderen een sterke basis geeft voor hun verdere leven. Tijdens het voorleesfeest nemen wij alle maatregelen serieus, lees daarover hieronder meer.

Voorleesfeest

Het voorleesfeest wordt gevierd met een echte Woerdense schrijver: Kim Eberwijn. Zij komt voorlezen uit haar komische boek Kond. De titel alleen voorspelt al veel gieren en brullen. Daarnaast is er tijdens het voorleesfeest limonade, kleurplaat kleuren, kunnen kinderen gratis lid worden en nog meer plezier. Meld je aan bij de balie in de Bibliotheek Woerden of mail naar Saskia: Saskia.Wulterkens@bibliotheekhgh.nl

Kat + Hond = Kond

Kond is net zo grappig als zijn gekke naam. Maar is Kond wel echt of bestaat hij alleen op papier? En waarom heet hij Kond? Heeft hij echt van die dikke billen? Ga met Pim en Maan mee op ontdekking naar Kond, de kathond. Samen beleven ze de gekste avonturen die schrijver Kim Eberwijn met veel plezier voorleest aan alle kleine bezoeker. Er wordt niet alleen voorgelezen, er zijn ook kleurplaten, limonade en lekkers.

Kond – is het een kat of is het een hond?, door Marion Vrijburg en Kim Eberwijn, bevat vijf fantasierijke voorleesverhalen vol humor voor kinderen van 4 tot 7 jaar over het leukste en ondeugendste huisdier van het land. Natuurlijk is Kond te leen bij ons in de Bibliotheek.

Programma maandag 19 oktober:

10.00 uur      Ontvangst
10.05 uur      Voorlezen KOND door Kim Eberwijn
10.20 uur      Limonade & lekkers
10.30 uur      Video & uitleg ‘hoe maak je een boek?’ (interactief)*
10.45 uur      Kleurplaat kleuren of Kond na tekenen (mini tekenworkshop)
11.00 uur      Op de foto (op gepaste afstand), signeersessie en meet & Greet met de schrijver
11.15 uur      Afronding

Maatregelen voorleesfeest

We vieren het voorleesfeest voordat de Bibliotheek in Woerden open is. Dit betekent dat jullie de enige in de Bibliotheek zijn. Er mag maximaal 1 ouder/verzorger mee per gezin. De kinderen mogen gezellig bij elkaar zitten, volwassenen (maximaal 30) moeten gezellig 1,5 meter afstand houden.