Week van Lezen en Schrijven

Gepubliceerd op: 1 september 2020 13:15

Er is een wereld die niet iedereen kent of begrijpt. Een wereld waar 2,5 miljoen volwassen zich dagelijks bevinden. Mensen die 18 jaar oud of 58 jaar oud kunnen zijn. Het zijn mensen zoals jij. Het voornaamste verschil is dat zij moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. Het beeld dat je van deze mensen hebt klopt vaak niet.

Wie zijn het?

Het gaat om mensen die in Nederland geboren zijn en om mensen die niet in Nederland geboren zijn. Het zijn vaak mensen die een vak hebben gevonden waar ze goed in zijn maar waar geen schrijven of rekenen bij nodig is. Zij worden, in deze steeds sneller ontwikkelende wereld, steeds vaker geconfronteerd met te moeilijke handelingen die nodig zijn om mee te draaien in de huidige maatschappij.

Wat doet de Bibliotheek?

Met de Week van Lezen en Schrijven wordt het taboe rondom moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden doorbroken. Het hele jaar door staat de Bibliotheek klaar voor iedereen die hulp nodig heeft bij deze basisvaardigheden. Wij kunnen helpen door iemand te koppelen aan onze ervaren vrijwilligers of doorverwijzen naar een passende organisatie.

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven zetten wij onze vrijwilligers en deelnemers in het zonnetje. Vanwege corona doen we dat dit jaar door hun persoonlijke verhalen in de schijnwerpers te zetten. Ze geven je via een boekje een kijk in de wereld waar zij in leven. Hierin staat, in hun eigen woorden, wat zij hebben geleerd en wat het hen heeft gebracht. Het is een viering van hun kunde.

Om het moment niet aan ons voorbij te laten glippen vieren we dit woensdag 9 september van 10:00 tot 12:00 bij onze BiebKraam bij de Bibliotheek in Woerden. Wij trakteren de portretten in een boekje en ijsjes aan iedereen die meedoet. Hoe kan jij meedoen? Door dit artikel te lezen help jij al mee met het taboe doorbreken. Als je woensdag langskomt help je mee door de portretten in het boekje te lezen. Dus zien we je dan? 🍦

Wanneer?

Woensdag 9 september van 10:00 tot 12:00 bij de Bibliotheek in Woerden. 

Voor wie?
Iedereen die helpt met het taboe doorbreken. Je kan al helpen door het bovenstaande artikel te lezen of de persoonlijke verhalen in het boekje aandachtig te lezen.

Wat krijg je?
Wij trakteren op een ijsje en de persoonlijke verhalen van onze vrijwilligers en deelnemers.

Boekje lezen of ophalen?
Dit kan vanaf donderdag 10 september bij onze Bibliotheken