Wijzigingen bij het maken van reserveringen

Gepubliceerd op: 8 februari 2019 10:34

Vanaf 1 maart zijn een aantal materiaalsoorten niet meer te reserveren bij collega Bibliotheken in de provincie.

Wat verandert er?

Provinciaal is besloten een aantal materialen uit te sluiten van reserveringen bij andere Bibliotheken in de provincie. Wel  kun je deze materialen zelf met je bibliotheekpas ophalen bij een Bibliotheek in de provincie. Je kunt deze bij de eigen vestiging weer inleveren. 

Het betreft de volgende materialen:

  • cd's (muziek, games, luisterboeken, daisy roms, cd-roms)
  • dvd's en blu rays (alles wat op dvd verschijnt zoals films, series, documentaires)
  • tijdschriften

Alternatieven

  • Muziekcd's zijn beschikbaar via de landelijke organisatie Muziekweb. Voor films en series kan er gebruik worden gemaakt van Filmbieb.
  • Voor luisterboeken kan je als lid van Bibliotheek Het Groene Hart gratis gebruik maken van de Luisterbieb, hiervoor kan je inloggen bij de Online Bibliotheek en direct je keuze maken. 
  • Je kunt met jouw Bibliotheekpas in het hele land lenen. Bij Nieuwegein en de Bibliotheken buiten de provincie Utrecht kan je gebruik maken van landelijk lenen. Wat je elders leent moet dan wel ook elders ingeleverd worden. 

Tot slot

Vanaf 1 maart is het mogelijk om te zien hoeveel reserveringen er al gedaan zijn op een bepaalde titel. Dit maakt het makkelijker voor je om in te schatten hoe lang je op een reservering moeten wachten. 

Vragen?

Kom langs in de Bibliotheek of stel je vraag via ons contactformulier.