Computercursus Digisterker

Gepubliceerd op: 30 september 2021 14:48

Wilt u graag beter de weg vinden op de websites van de overheid? Weten wat u allemaal kunt regelen met uw DigiD? Kom dan naar de cursus Digisterker in Bibliotheek Woerden.

Zelf overheidszaken via de computer regelen

De overheid regelt steeds meer digitaal. Allerlei zaken moeten online aangevraagd worden, bijvoorbeeld bij de belastingdienst, de zorgverzekering, het UWV, etc. Dit noemen we ook wel de digitale overheid of e-overheid (elektronische overheid).

Vindt u het lastig om bijvoorbeeld met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Een coronatoegangsbewijs te maken met een QR-code? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker bij de Bibliotheek.

In deze cursus leert u om de weg te vinden op websites van de overheid met gebruik van uw DigiD. Nog geen DigiD? Geen probleem, in de eerste les gaat u er zelf één aanvragen. Uiteraard krijgt u begeleiding bij de aanvraag.

We houden rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Voor wie?

• U wilt zelf een DigiD aanmaken en leren gebruiken voor overheidszaken.
  • U wilt bijvoorbeeld zelf toeslagen aanvragen en berichten van Mijn Overheid lezen.

We gaan ervan uit dat u al een beetje overweg kunt met de computer (bijvoorbeeld de muis bedienen, e-mailen, een bijlage openen). Wilt u juist met de basis beginnen? Meld u dan aan voor individuele begeleiding bij computer of internet. Aanmelden hiervoor en meer informatie over ondersteuning vindt u op de pagina Hulp bij computers en internet.

Cursusdata 2021

De eerstvolgende cursus start op 25 oktober en bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3,5 uur. De data hiervan zijn:

• 25 oktober
  • 1 november
  • 8 november
  • 15 november

De cursus is van 09:30 tot 13:00 uur, inclusief pauze met koffie en thee.
adres: Meulmansweg 27 - 3441 AT Woerden

Aanmelden of vragen?

Stuur een mail naar:
onno.schmitz@bibliotheekhgh.nl

of bel naar:
0348 441941

U hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De cursus is gratis. Wel heef u een cursusboek van €15,- nodig, dit kunt u tijdens de eerste bijeenkomst aanschaffen via de Bibliotheek.

Graag aanmelden voor 11 oktober 2021.