Corona versoepeling

Gepubliceerd op: 7 mei 2020 16:37

Minister president Rutte heeft woensdagavond 6 mei versoepelingen aangekondigd. Wij vragen nog even geduld omdat we tijd nodig hebben om alles op orde te brengen voordat we weer open kunnen.

Wij zijn als Bibliotheek natuurlijk enorm blij dat we weer open mogen voor het uitlenen en inleveren van boeken en andere materialen!  We kunnen niet wachten totdat we je weer kunnen begroeten in onze locaties. Er zitten echter nog wel wat haken en ogen aan, want het moet natuurlijk wel op een veilige manier gebeuren. Volgens RIVM richtlijnen en volgens de nieuwe standaard van 1,5 meter afstand tot elkaar. 

Dat moet goed en zorgvuldig gebeuren. Op sommige locaties zal dit makkelijker te realiseren zijn dan op andere locaties. Dat betekent dat openstelling van onze bibliotheken vanaf maandag nog niet aan de orde is. We hopen echter op heel korte termijn aan te kunnen geven welke bibliotheken open gaan en per wanneer. We maken dit bekend via onze website, facebook en nieuwsbrief

Toch lezen

Om toch te kunnen lezen, blijven onze extra services voorlopig nog in stand. Zo kan je gebruik maken van:

  • De BezorgService voor 70-plus
  • De AfhaalBieb, met name bedoeld voor ouderen en kinderen. Maar ook voor diegene voor wie digitaal lezen niet mogelijk is. En tevens om je reserveringen op te halen, als je daarvan bericht hebt gehad. Update 13 mei: wegens opening van Woerden en Oudewater als UitleenBieb vanaf maandag 18 mei kunnen geen bestellingen meer geplaatst worden in de AfhaalBieb. 
  • De e-books uit de Online Bibliotheek, gratis te lezen als lid van de Bibliotheek
  • Luisteren naar de boeken in de LuisterBieb, tot 1 juni met extra titels, ook voor niet-leden
  • Tot 1 juni onbeperkt lezen in de ThuisBieb app, ook voor niet-leden
  • En voor kinderen is heel veel qua (online) leesvoer en informatie te vinden op de Jeugdbibliotheek

Onder Mijn Bibliotheek vind je ook een overzicht met instructiefilmpjes en veel gestelde vragen over de e-books uit de Online Bibliotheek, de LuisterBieb en de ThuisBieb. Kom je er dan nog steeds niet uit of heb je vragen over de AfhaalBieb of de BezorgService, bel dan met onze klantenservice, maandag t/m vrijdag, van 12 tot 16 uur op nummer: 0348-418354.

Ten slotte

We kunnen ons voorstellen dat je behoefte hebt aan een praatje of om je zorgen over deze tijden te uiten. We hebben diverse telefoonnummers en websites bij elkaar gezet, waar je gebruik van kunt maken. Op onze pagina Sociaal contact ten tijde van Corona (onder Speciaal voor) kan je dit terugvinden. 

Ken je mensen die digitaal of qua (Nederlands) lezen niet zo vaardig zijn? Wijs ze eens op onze pagin Digi-Taalhuis. Met eenvoudig beschreven oefeningen op allerlei gebied.