Steeds meer mogelijk dankzij onze vrijwilligers

Gepubliceerd op: 7 december 2021 18:32

Bibliotheek Het Groene Hart is enorm blij met de inzet van de vele vrijwilligers. Mede dankzij hen is het mogelijk om op zeven plekken boeken te lenen, in vestigingen en afhaalpunten. En kunnen we ondersteuning bieden bij diverse hulpvragen.

7 december, Nationale dag van de vrijwilliger

Op deze nationale dag van de vrijwilliger willen we onze erkentelijkheid uitspreken voor al het werk dat onze vrijwilligers verzetten. Heb je moeite met je QR-code te printen of je e-books te lenen? Beter Nederlands leren? Vragen over hoe je boeken kan reserveren of hoe de zelfservice werkt? Op allerlei gebied staan er vrijwilligers voor je klaar.

Ondersteuning bij taal, rekenen en digitaal

Een Bibliotheek is tegenwoordig zoveel meer dan boeken. We helpen je op weg op allerlei gebied. Heb je moeite met rekenen of Nederlandse taal? Onze consulent helpt je op weg en onze vrijwilligers oefenen samen met jou. Ook staan de vrijwilligers klaar om je te helpen bij het installeren van apps of hoe je met een smartphone kunt omgaan. Daarnaast helpen we je ook als je je weg zoekt in de wirwar van websites van lokale en nationale overheden. Waar moet je zijn voor huurtoeslag, wat zijn de coronaregels, hoe vraag ik kinderbijslag aan?

Dus aan onze vrijwilligers: enorm bedankt voor jullie inzet!

Ook helpen?

Op onze pagina Vacatures staat een overzicht van vrijwilligers waar we naar op zoek zijn. Iets anders in gedachten? Loop eens binnen en leg je idee voor, we staan overal voor open.

Hulp, advies of ondersteuning nodig?

Lees er meer over op de betreffende pagina's: