OPENING Informatiepunt Digitale Overheid een succes

Gepubliceerd op: 10 september 2021 07:41

Tegenwoordig kunnen we van alles regelen via het internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Meer dan 4 miljoen mensen vinden dit lastig en hebben vragen over websites van de overheid. Bijvoorbeeld over huur- en zorgtoeslag, DigiD, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen of uitkering.

Voor het beantwoorden van vragen over websites van de overheid kun je of iemand die je kent vanaf nu terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van Bibliotheek Het Groene Hart.

Opening een groot succes!

Het Informatiepunt werd feestelijk geopend in de Bibliotheek Woerden door Felice Mul en Wethouder George Becht. George Becht verwelkomde de eerste vrager: hoe kun je een invalideparkeerplaats aanvragen, wanneer kan dit en wanneer niet? Ze was zeer tevreden over de hulp die ze kreeg en voelde zich op haar gemak.

Ook spraken Felice en Wethouder George over het belang van de Bibliotheek en hoe de functie van de Bibliotheek blijft groeien om inwoners meer en beter te ondersteunen.

Hoe belangrijk is het als je samen met iemand in de Bibliotheek de juiste weg gaat vinden. Het daardoor ook meer zelf gaat begrijpen, dat stukje zekerheid kunnen geven is ontzettend belangrijk.

— Wethouder George Becht

Startpunt voor iedereen die dreigt te verdwalen in websites van de overheid

Mensen konden al bij de Bibliotheek Het Groene Hart terecht voor ondersteuning bij computers, internet, lezen, schrijven en rekenen. Met de opening van het Informatiepunt Digitale Overheid kan de Bibliotheek mensen nog gerichter helpen om wegwijs te worden op websites van de overheid. Getrainde medewerkers en vrijwilligers helpen mensen zoeken naar de juiste informatie of verwijzen mensen naar passende organisaties.

Benut het informatiepunt en de Bibliotheek

Het Informatiepunt is elke donderdag open: 10.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek Woerden. Gratis voor leden en niet-leden. Je kunt een afspraak maken voor jezelf of iemand anders, aan de balie in de Bibliotheek, via 0348 – 418 354 of digitaal@bibliotheekhgh.nl. In de toekomst opent de Bibliotheek Het Groene Hart ook informatiepunten in andere vestigingen.

Eerste Informatiepunt Digitale Overheid in de Week van Lezen en Schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Het ondersteunen van deze basisvaardigheden leidt tot meer participatie, een gezonder leven en nog meer. Om hier aandacht aan te besteden is het van maandag 6 tot en met zondag 12 september de Week van Lezen en Schrijven, georganiseerd door Stichting Lezen en Schrijven.