Expositie Woerden: "Voor ieder wat wils"

Gepubliceerd op: 13 juni 2019 15:09

Een 50-tal portretten, landschappen, modelstudies, stillevens en bloemschilderijen van vier leden van de jubilerende Kunstkring Woerden zijn tot 26 augustus 2019 te zien in Bibliotheek Woerden.

Gezegend

Ria Blom toont onder meer kleurrijke serie portretten waaronder die van de schrijvers Anne Frank, Paul van Loon en Abdelkader Benali. Voor het schilderij 'Liefdevol' met de afbeelding van schrijver Abdelkader Benali en zijn kat, vroeg Ria toestemming aan fotograaf en meervoudig prijswinnaar Karoly Effenberger, waarop deze reageerde met: 'Je hebt een prachtig schilderij gemaakt, mijn complimenten. Ik zie het als een mooie eer dat mijn foto als inspiratie heeft mogen dienen. Mijn zegen heb je dus.'

Vakantiegevoel

Henk Eijlers liet zich inspireren door de natuur en toont een serie kleurrijke, geabstraheerde landschappen waaronder een dorpsgezicht in Kamerik, maar ook enkele karakteristieke portretten.

Een mooie afwisseling vormen de haan, de reuzenpaprika, opgehangen kleding en andere stillevens van de vlotte hand van Hannah Neijssel.

Je waant je op vakantie bij de prachtige landschappen, in de nabije natuur van Haarzuilens en landgoed Linschoten tot in Normandiƫ, met vlotte penseelstreken geschilderd door Iman Vroman.

Meer over de schilderijen en kunstenaars: www.kunstkringwoerden.nl of een e-mail naar de voorzitter: theo.aarsen@ziggo.nl