Expositie Schilderclub Polycromia

Gepubliceerd op: 15 november 2021 20:09

In Bibliotheek Woerden zijn 50 schilderijen te zien van schilderclub Polycromia (= veel kleuren).

Polycromia bestaat al meer dan 10 jaar. De hobby-schilders (Cees Blonk, Joyce de Haan, Trijnie Kinds, Henk Kloosterboer, Marga Vijn en Stijnie Vroege) zijn zich veelal pas op latere leeftijd gaan toeleggen op het schilderen. Sinds kort is het gezelschap uitgebreid met Inge Domburg en Truus Zwaneveld. Ook van hen zijn schilderijen te zien. Om de overleden vriend en mede-schilder Bert Brinkman te gedenken hangen er ook 2 werken van hem bij de expositie.

Door de leden werden cursussen gevolgd op de Volksuniversiteit en bij o.a. Erica Hagoort, Monica Strugarek , Jan de Grauw en Corine Kuijper. Een aantal leden volgt nog steeds lessen. Iedere donderdagmorgen komen ze bij elkaar in de ruimte van de Kunstkring en daar wordt vrij geschilderd, op papier, doek of paneel. Tijdens de koffie en/of aan het einde van de ochtend wordt er commentaar op elkaars werk geleverd. Als gevolg hiervan is de ontwikkeling waarneembaar.

Er zijn al een aantal exposities geweest; o.a. in het Hofpoortziekenhuis, in de bibliotheken van Harmelen en Woerden , de boerderij “De Beekhoeve”in Kamerik, de tearoom van bakkerij Versluis, de fysiotherapiepraktijk “De Hertenkamp”, kerkgebouw Het Baken en bij galerie van Slagmaat .
De ongeveer 50 werken, die nu worden tentoongesteld, laten verschillende stijlen zien en tonen landschappen, stillevens, dieren, (sport)portretten en dromerige voorstellingen in realistische, kleurrijke en vrije expressie.

De schilderijen zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bibliotheek Woerden.