Expositie "Vrijheid" in Bibliotheek Woerden

Gepubliceerd op: 28 april 2022 11:23

Tot en met dinsdag 24 mei is in Bibliotheek Woerden de expositie "Monument" te zien. Leerlingen uit 3 havo/vwo van het Minkema College tonen de kunstwerken die zij gemaakt hebben rond het thema "Vrijheid".

"Wat zie je voor je als je aan ‘vrijheid’ denkt? Hoe gedenk jij? Bij een standbeeld, op een bijzondere plek? En kun jij dat idee, dat gevoel verbeelden en onder woorden brengen?" Dat was de opdracht die de derdejaars havo/vwo-leerlingen van het Minkema College kregen. Het thema ‘Vrijheid’ stond centraal bij de opdracht voor het vak Ontwerp en Vormgeving, maar de uitvoering was vrij te bepalen door de leerlingen zelf. De expositie toont hierdoor zeer diverse kunstwerken qua invalshoek, vormgeving en technieken.