Heel Nederland Leest over Duurzaamheid

Gepubliceerd op: 7 november 2019 13:28

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest.

Winterbloei

Winterbloei van Jan Wolkers is het boek dat je deze maand cadeau krijgt van de Bibliotheek! Een boek vol verhalen over de schoonheid, maar ook de kwetsbaarheid van de natuur. Genoeg stof dus om met elkaar in gesprek te gaan en zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid. Je vindt ons cadeauboek voor volwassenen o.a. bij de boeken over Jan Wolkers en over Duurzaamheid die we voor je bij elkaar hebben gelegd in de Bibliotheek (zo lang de voorraad strekt).

Borealis

Voor de jeugd is er deze keer ook een geschenkboek, "Borealis", van Marloes Morshuis. Een eigentijdse thriller, met ook hierin aandacht voor een duurzame samenleving. Bedoeld om ook bij de jeugd een discussie op gang te brengen. Op de website van Nederland Leest zijn diverse materialen te vinden om o.a. op scholen in debat te gaan naar aanleiding van dit boek.

Activiteiten in de Bibliotheek

• Ga op 9 november in Bibliotheek Woerden in gesprek met een Levend Boek over Duurzaamheid. Je kunt hier je gesprek alvast reserveren.
  • Op 26 november is er in Bibliotheek Harmelen een lezing en lunch naar aanleiding van "Winterbloei"
  • Je kunt de hele maand  via de website van Hebban meedoen aan de online bespreking van "Winterbloei"
  • Op 28 november is er in het Klooster een klimaatdebat tussen scholieren uit Woerden, Montfoort en Harmelen