Hulp bij afspraak boosterprik en QR-code

Gepubliceerd op: 17 december 2021 13:22

Binnenkort krijgen 3 miljoen Nederlanders vanaf 60 jaar en ouder een uitnodiging om een afspraak te maken voor een extra coronavaccinatie, de boosterprik

Vanaf het moment dat uw geboortejaar aan de beurt is kunt u online een prikafspraak maken. U krijgt hiervoor een brief. Een afspraak maken kan dan ook telefonisch. Vaak zijn de lijnen overbezet en is het handiger om online een afspraak te maken met uw DigiD.

Om u hierop voor te bereiden is er een demo met uitleg beschikbaar. Hier wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe het werkt om online een afspraak te maken.

Wij helpen met het maken van de afspraak van de boosterprik

Vindt u het toch lastig om zelf een afspraak te maken? Bij de bibliotheek helpen we u verder. U kunt daarvoor terecht bij een van de digitale spreekuren of bij de spreekuren voor de websites van de overheid. In Montfoort en Linschoten kunt u daarvoor terecht bij onze Bibliotheekmedewerker. U hoeft geen afspraak te maken, kijk op het overzicht van de spreekuren wanneer u daar terecht kunt.

In Woerden, Oudewater en Harmelen (tijdens Corona-sluiting is in Harmelen geen spreekuur) graag vooraf even een afspraak maken. Of vraag op het moment zelf even aan de balie of er tijd is.

QR code aanmaken na de boosterprik

Hebt u de boosterprik gehad? Dan dient de QR code op uw telefoon of papier aangepast te worden. Lastig? Ook hiervoor kunt u langskomen tijdens de genoemde spreekuren. We helpen u graag.