Jaarverslag 2020

Gepubliceerd op: 3 mei 2021 14:02

Je zult het meer en vaker lezen over het jaar 2020: het was een bijzonder jaar. Ook voor de Bibliotheek Het Groene Hart. Het maakte creatief. Er was veerkracht. We deden het samen.

Creatieve oplossingen

Corona leidde bij de Bibliotheek tot creatieve oplossingen en alternatieven, zoals de BiebKraam in de zomer tijdens de Woerdense weekmarkt ter vervanging van het wekelijkse spreekuur van de Taalspecialist, online Walk & Talk-bijeenkomsten voor werkzoekers, telefonische spreekuren voor digitale en taal vragen en de Afhaalbieb.

Ook kon tijdens de sluiting van de locaties teruggevallen worden op de Online Bibliotheek en Jeugdbibliotheek met digitale content voor jong en oud zoals e-books, luisterboeken, tijdschriften, maar ook educatieve content ter ondersteuning van het onderwijs. Hiermee boden we vervanging voor een groot deel van onze activiteiten en bleven inwoners toegang hebben tot de Bibliotheek en alle voordelen die dit met zich meebrengt.

In de locaties van de Bibliotheek Het Groene Hart waren er in 2020 25% minder fysieke uitleningen en 33% meer online e-book uitleningen.

Lees meer

Het jaarverslag van 2020 heet dan ook "Meer dan een bibliotheek - Plan C". Je leest er wat wij het afgelopen jaar hebben gedaan en hoe de plannen zijn aangepast aan de coronamaatregelen.