Vanaf 6 november weer welkom met mondkapje

Gepubliceerd op: 4 november 2021 13:13

Dinsdag 2 november heeft het kabinet bekend gemaakt dat er op meer plekken mondkapjes gedragen moeten worden. Bij een bezoek aan een van onze bibliotheken verzoeken we je dan ook om je mondkapje weer te dragen.

Je blijft welkom voor alles waarvoor je gewend bent de bibliotheek te bezoeken. Ook onze inloopuren en spreekuren voor taal, rekenen, digitale zaken en overheidswebsites gaan gewoon door. In de Bibliotheek zorgen we ervoor dat het gemakkelijker wordt om afstand te houden door meer ruimte te maken tussen tafels en zitplaatsen. We vragen de bezoekers om ook zelf goed de anderhalve meter in de gaten te houden tegenover andere bezoekers en medewerkers.

Vanaf zaterdag 6 november is het dragen van het mondkapje weer verplicht in onze bibliotheken. Voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je aan de leestafel of elders, met voldoende afstand tot andere bezoekers en medewerkers, dan mag je je mondkapje afzetten. Kan je op je zitplaats niet voldoende afstand houden? Dan blijft je mondkapje op.

En verder verzoeken we je om de algemene regels van de overheid in acht te nemen:

  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent;
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen;
  • Schud geen handen;
  • Was vaak en goed je handen en hoest of nies in je elleboog.