Maak met voorlezen herinneringen voor het leven

Gepubliceerd op: 17 januari 2022 20:47

Samen genieten van mooie verhalen, zomaar tussendoor of op een vast moment. Voorlezen geeft een gevoel van gezelligheid en geborgenheid. Woensdag 26 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Ook in Bibliotheek Het Groene Hart staat voorlezen deze dagen centraal. Want voorlezen maakt herinneringen voor het leven.

Maak je kind lid en krijg een cadeautje

Voor alle kinderen vanaf 0 jaar zijn er in de Bibliotheek leuke boekjes te vinden die aansluiten bij hun leeftijd en leefwereld. Van knisperboekjes, bad-boekjes en voelboeken tot prentenboeken, zoekboekjes en luisterboeken. Kom eens kijken in de Bibliotheek. Kinderen zijn tot 18 jaar gratis lid. Is je kleintje nog geen 2 jaar, dan krijg je een vrolijk BoekStart koffertje cadeau. En speciaal tijdens de Voorleesdagen – van 26 januari t/m 5 februari – krijg je een leuk vingerpopje cadeau bij kinderen van 2 t/m 5 jaar die lid worden. (zo lang de voorraad strekt).

Prentenboek van het jaar: Maar eerst ving ik een monster

Ieder jaar kiest een vakkundige jury het prentenboek van het jaar. Dit jaar is dat ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Het verhaal gaat over een jongetje dat moet gaan slapen, maar hij verzint steeds meer monsters die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee...

Online voorlees- en boekentips

Veel ouders zouden graag meer willen voorlezen aan hun kind(eren). Maar door tijdgebrek lukt dit vaak niet. Ook blijkt dat ouders vaak niet weten welke boeken passen bij de leeftijd én welke boeken het meest geschikt zijn voor interactief voorlezen. Daarom vind je op onze website veel voorleestips én boeken-ideeën.

Neem de kleurplaat mee

In al onze vestigingen vind je tijdens de voorleesdagen een tafel met mooie prentenboeken om de keuze nòg makkeijker te maken. Ook liggen er kleurplaten die je voor je kleintje(s) mee kunt nemen.