De Nationale Voorleesdagen van start

Gepubliceerd op: 19 januari 2021 22:48

Op woensdag 20 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Dit jaar draait alles om het prentenboek "Coco kan het!", geschreven door Loes Riphagen en gekozen tot Prentenboek van het jaar 2020.

Natuurlijk is alles anders dit jaar. Dat geldt ook voor de Voorleesdagen. Geen feestelijke voorleesbijeenkomsten in Bibliotheken en op scholen. Maar gelukkig kunnen je kleintjes toch volop genieten van dit fraaie prentenboek. Zowel op de NPO als op RTV Utrecht wordt het boek meerdere keren voorgelezen. 

Prinses Laurentien opent de Voorleesdagen

H.K.H. Prinses Laurentien is dit jaar speciaal voor de start van De Nationale Voorleesdagen te zien in het programma ‘Zin in Zappelin’ met een Voorleesontbijt! Ze leest online de kinderen voor die thuis op de bank zitten.

De aflevering ‘Voorlezen’ is woensdag 20 januari 2021 om 07.05 uur te zien bij NPO Zappelin op NPO 3. De herhaling is om 12.00 uur. 

Elke dag voorlezen op RTV Urecht

Vanaf woensdag 20 januari wordt gedurende tien dagen elke dag door iemand anders voorgelezen. En elke dag uit een ander boek van de Prentenboeken top tien. De uitzendingen zijn dagelijks om 11.00 uur op RTV Utrecht en om 15.35 op UStad. 

Op woensdag doet Loes Riphagen de aftrap met haar prijswinnende boek Coco kan het!

Kleurplaat, boekentips, verhaal van Coco en nog meer

Op onze speciale pagina van de Voorleesdagen vindt je inspiratie voor prentenboeken, ook als e-book. Je kunt een kleurplaat downloaden en je vindt er talloze voorleestips.