Leer online en blijf je ontwikkelen

Gepubliceerd op: 11 februari 2021 14:57

Vind jij het leuk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? Als lid van de Bibliotheek kun je ruim 160 online cursussen volgen. Gratis, op een moment dat het jou uitkomt. Denk aan cursussen over persoonlijke effectiviteit, communicatie, gezondheid, positieve psychologie, talen, digitale vaardigheden en social media.

Alle bibliotheekleden kunnen de cursussen volgen op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz. Met een geldig bibliotheekabonnement (jeugdabonnement, klein-, standaard- of plusabonnement) kan je gebruik maken van de cursussen.

Een leven lang ontwikkelen

Het stimuleren van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor volwassenen is een belangrijke maatschappelijk taak van de Bibliotheek in de aankomende jaren. In deze pilot van een jaar wordt onderzocht hoe het aanbod van online cursussen zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van bibliotheekleden.

In de Bibliotheek kunnen leden al lang voor veel meer terecht dan alleen het lenen van boeken. Zo zijn er interessante en leuke activiteiten voor jong en oud en biedt de Bibliotheek hulp bij informatie van de overheid. Ook wordt het digitale aanbod van de Bibliotheek steeds groter. Deze online cursussen zijn een mooie aanvulling op de duizenden e-books en luisterboeken, digitale tijdschriften en informatiedatabanken, zeker in deze coronatijd.