Alle vestigingen weer open! (met aangepaste openingstijden)

Gepubliceerd op: 28 mei 2020 15:00

Groot feest! Onze vestigingen in Woerden en Oudewater zijn al open. We kunnen het nu nog groter vieren want vanaf volgende week zijn al onze vestigingen weer open. Ja, je leest het goed: de Bibliotheken in Harmelen, Kamerik én Zegveld gaan weer open.

Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen, maar natuurlijk is niet alles meteen zoals het was. Vanwege het coronavirus zijn we vanaf nu de ‘'anderhalvemeterbibliotheek’'. Wat betekent dit? We richten de Bibliotheek zo in dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om de Bibliotheek te bezoeken. Zo zorgen we er met elkaar voor dat zij stap voor stap weer gebruik kunnen maken van de Bibliotheek. Hoe de ‘’anderhalvemeterbibliotheek’’ eruit ziet, leggen we hieronder aan je uit.

UitleenBieb & reserveren

Dit betekent dat de Bibliotheek open gaat als UitleenBieb. Er kunnen dus alleen materialen worden geleend en weer ingeleverd worden. Daarnaast is de Bibliotheek alleen toegankelijk voor leden. Reserveren uit de collectie van Bibliotheek Het Groene Hart is vanaf 1 juni weer mogelijk. Provinciaal en landelijk reserveren is nog niet mogelijk.

Boeken terugbrengen

In Woerden kan je tijdens openingstijden in de Bibliotheek je boeken zoals gebruikelijk inleveren bij de innamemachine. Buiten openingstijden kan je de boeken inleveren via de inleverbrievenbus.

In Oudewater voorlopig nog even alleen inleveren via de inleverbrievenbus buiten.

In Harmelen, Kamerik én Zegveld kun je materialen alleen inleveren tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Let op: het dorpshuis in Harmelen heeft ruimere openingstijden dan de Bibliotheek. Materialen kunnen alleen ingeleverd worden tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.

Bibliotheek bezoeken

Wanneer je de bibliotheek bezoekt, gelden eigenlijk dezelfde regels zoals je inmiddels ook bij supermarkten en bouwmarkten gewend bent; er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een mandje meenemen en wanneer de mandjes op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een mandje beschikbaar is. Ook is er in de Bibliotheek een looproute aangegeven.

De leestafel, koffiehoek, toiletten, computers, printer, zit- en studieplekken

Deze zijn voorlopig niet te gebruiken. De Bibliotheek is ècht alleen open om boeken te lenen. Als UitleenBieb. En om boeken in te leveren.

Bezoek aan de bibliotheek

• Bereid je voor. Leen doelgericht. Kijk vooraf thuis in de catalogus welke boeken je wilt lenen en haal deze gericht uit de kast.
  • Haal geen boeken uit de kast om te bekijken of de achterkant te lezen en weer terug te zetten.
  • De medewerkers van de Bibliotheek zijn er vooral om alles in goede banen te leiden en niet om te helpen met boeken en dergelijke uit te zoeken.
  • Kom zoveel mogelijk alleen. Of met maximaal één ander persoon uit je huishouden.
  • Kinderen t/m 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
  • Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft en/of benauwdheidsklachten.
  • Schud geen handen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Gebruik een mandje. Zijn de mandjes op dan vragen we je te wachten tot er weer één beschikbaar is.

Openingstijden

De openingstijden zijn aangepast. Alle Bibliothekenzijn maandag 1 juni, wegens 2e Pinksterdag, gesloten. Vanaf 2 juni geldt:

• Bibliotheek Woerden open van maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur
  • Bibliotheek Oudewater open op maandag en woensdag van 10.00 tot 13.00 uur
  • Bibliotheek Harmelen open op maandag en donderdag van 10.00 tot 14.00 uur
  • Bibliotheek Zegveld open op dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur
  • Bibliotheek Kamerik open op woensdag van 10.00 tot 13.00 uur
  • In Montfoort en Linschoten kan je gebruik maken van de AfhaalBieb

Vragen?

Mocht je vragen hebben over de UitleenBieb, dan kan je

Heropening Woerden in het nieuws

RPL Woerden heeft een mooi item gemaakt over de heropening van de bibliotheken in Woerden en Oudewater. Jantine Jansen, onze manager Publieke Dienstverlening, legt nog even uit hoe het allemaal werkt en wat er mogelijk is.