Tijdelijke regenboogcollectie in Bibliotheek Woerden

Gepubliceerd op: 3 oktober 2019 09:18

COC Midden Nederland

In heel Woerden wordt de Regenboogweek gevierd, 6-12 oktober, en de Bibliotheek doet mee.

We lanceren een tijdelijke regenboogcollectie, met boeken voor alle leeftijden. Fictie en informatieve boeken met aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit.

Coby Franken, van Coming Out Woerden: “Boeken van  Anna Blaman zoals ‘Eenzaam avontuur’ en nog eerder ‘Bron van de eenzaamheid’ van Rathcliff Hall waren voor mij de eerste kennismaking met de vrouwenliefde. Boeken zijn voor veel LHBT-ers dé gids bij de eerste stapjes van de zoektocht naar je eigen identiteit.

Gelukkig is homoseksualiteit, en ook het transgender zijn,steeds zichtbaarder aan het worden en onderwerp van veel meer boeken zodat het voor iedereen gewoon is om anders te zijn.”