Samen gaan we voor een geletterd Nederland

Gepubliceerd op: 9 september 2019 07:00

Met de Week van de Alfabetisering zet Stichting Lezen & Schrijven zich samen met zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang ontwikkelen.

Wij zetten ons het hele jaar in voor een geletterd Nederland

Bibliotheek Het Groene Hart onderschrijft het belang van een geletterde samenleving. Het hele jaar door bieden we dan ook via ons Taalhuis ondersteuning aan mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. 

Taal maakt sterker

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden.

Doe ook mee

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF! Van maandag 9 t/m zondag 15 september 2019 komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland.

Kom samen met ons in actie voor een geletterd Nederland! Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone.

Hoe kan ik helpen?

Ken je iemand die opvallend vaak de leesbril vergeten is zodat er niet gelezen hoeft te worden? Of waarvan je weet dat die slecht is met lezen, schrijven of rekenen? Wijs diegene dan eens op de ondersteuning die de Bibliotheek biedt. Het kost durf om zo'n gesprek aan te gaan. Durf het eens, zet die stap eens. Mogelijk biedt je op deze manier iemand het perspectief op een betere toekomst.

Onze taalspecialist Els van Steenbeek zit wekelijks klaar in Woerden om mensen van advies te dienen en op weg te helpen. Elke woensdagmorgen van 10 tot 12. In Oudewater werkt ze op afspraak. Help jij iemand een afspraak te maken? Els is elke maandag-en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 06 - 57953644. Via e-mail kan je contact opnemen op taalhuis@bibliotheekhgh.nl.

DURF JIJ??