Tips voor thuis rond de feestdagen

Gepubliceerd op: 22 december 2020 13:04

Gezellig rond de Kerstboom met elkaar. Dit jaar meer dan anders met je eigen gezin samenzijn.

Kerstwens voor een ander

Wellicht is het dan extra leuk om online iemand met een speciale wens blij te maken. Iemand die het volgens jou echt verdient. Tot aan de kerstdagen kan je nog online een kerstwens voor iemand anders indienen bij Samen Voor Woerden. 

Lekker lezen

Tijdens speciale uren kan je in verschillende van onze vestigingen terecht om je klaarstaande reserveringen op te halen. Wil je liever niet de deur uit, probeer dan eens de collectie van de Online Bibliotheek. Sinds kort kan je thuis ook tijdschriften lezen via de app Tijdschriftenbieb. 

Heb je nog wat inspiratie nodig? Kijk dan eens op onze speciale Kerstpagina. 

Houd lezen leuk voor de jongsten: Leesbingo

Juist nu de scholen wat langer dan normaal dicht zijn is het belangrijk om te blijven lezen, vooral de beginnende lezers. Anders loop je het risico dat het leesniveau achteruit gaat. Voor kinderen die lezen wat minder prettig vinden kan je het leuk houden door telkens momenten van 10 minuten lezen in te plannen. Hiervoor kan je de leesbingo kaart downloaden en thuis uitprinten en samen met je kind de kaart volkrijgen met de leesmomenten die afgevinkt kunnen worden. Bijvoorbeeld 10 minuten lezen bij de Kerstboom. Of na het eten. Of met de kerstmuts op. We hebben 15 momenten op de bingokaart gezet voor je. Leuk om samen te doen met broertjes, zusjes, ouders. Of misschien juist online met neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes. 

Wij wensen je heel fijne Kerstdagen!