Uitbreiding beschikbare digitale bronnen

Gepubliceerd op: 14 juni 2020 18:16

Onze collectie digitale bronnen is voor het komende half jaar uitgebreid met extra databanken: een databank met digitale tijdschriften; krantenarchieven van o.a. de Financial Times; Nederlandstalige medische vakbladen; Engelstalige databanken met periodieken en kranten, poëzie en literatuur (klassiekers als Yeats en Goethe).

Digitale bronnen in de Bibliotheek

Aan de computers van de Bibliotheek kan je gratis gebruik maken van digitale bronnen voor volwassenen en jeugd. Hiervoor hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek. Zo kan je oefenen voor je theorie rijbewijs, uittreksels van boeken opzoeken, informatie over schrijvers ,tests inkijken van de Consumentenbond, oefenen met vakken van de basisschool via Junior Einstein, voorleesfilmpjes kijken en nog veel meer.

Gratis toegankelijk via de starpagina op onze computers. Klik daarvoor onderaan de startpagina op het plaatje van Databanken en websites. Of klik onder Collectie op Digitale bronnen

Digitale bronnen thuis

Veel van de digitale bronnen zijn ook thuis te raadplegen als je lid bent van onze Bibliotheek. Je logt dan in met dezelfde gegevens waarmee je inlogt in Mijn Menu (o.a. om boeken te reserveren of je geleende boeken te verlengen). Met je pasnummer dat begint met 205603.... en je zelf gekozen wachtwoord.

Tijdelijk toegevoegde bronnen

Recentelijk zijn er een aantal databanken bijgekomen die je de komende zes maanden, bij wijze van proef (ook thuis), in kunt zien:

• EBSO - Wetenschappelijke tijdschriften en andere publicaties. Alle denkbare vakgebieden, zoals ‘History’ en ‘Science’, maar ook ‘DIY – Hobbies and Crafts’ zijn grotendeels full-text beschikbaar.
  • GALE - Krantenarchieven van o.a. Financial Times, the Economist en Times zijn te raadplegen. In Gale Reference Complete vind je digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen.
  • Springer / BSL - Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.
  • ProQuest - Vooral Engelstalige databanken met periodieken en kranten, poëzie en literatuur (klassiekers als Yeats en Goethe), maar ook tijdschriftarchieven zoals dat van Harper’s Bazaar.