Op zoek naar freelance collega's voor lessen over mediawijsheid

Gepubliceerd op: 6 augustus 2021 15:53

Wegens een grote vraag naar educatie-activiteiten is de Bibliotheek Het Groene Hart voor het schooljaar ’21-’22 op zoek naar een zelfstandige onderwijzer die voor ons de les Factcheckers kan verzorgen. De les zal worden gegeven op diverse basisscholen (groep 7 en 8) in onze regio: Woerden, Harmelen, Oudewater, Linschoten, Kamerik, Zegveld en Montfoort.

Je vervult de rol van leesconsulent en geeft elke groep twee lessen van ongeveer een uur. Bij de eerste les ligt de nadruk op het herkennen van nepnieuws. In de tweede les gaan de leerlingen aan de slag met het schrijven van een nepnieuws berichtje. Een belangrijke les voor nu en vooral de toekomst.

Daarnaast krijgen de docenten van de school een hand out om in de klas zelf nog aan de slag te gaan met dit onderwerp. Dat gebeurt aan de hand van een game. De lessen zijn ontwikkeld door onze leesconsulenten, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor input.

Wij zijn op zoek naar iemand met ervaring op het gebied van nepnieuws, berichten schrijven en mediawijsheid.
Interesse? We horen het graag via saskia.wulterkens@bibliotheekhgh.nl
Vragen? Bel naar Saskia Wulterkens via 06 18 12 80 95.

Gelieve reageren voor 24 augustus.