Vrijwilligersvacature: help jij mensen met computers en internet in Harmelen?

Gepubliceerd op: 24 september 2020 10:14

E-mailen, videobellen, zoeken op internet, WhatsApp-en en DigiD; internet wordt steeds belangrijker. Meer dan 90% van de Nederlanders heeft toegang tot internet. Maar dat betekent niet automatisch dat iedereen ook zonder problemen zijn/haar weg vindt op het internet.

In verschillende vestigingen van Bibliotheek Het Groene Hart organiseren wij computer- en internetbegeleiding voor beginners. Voor Harmelen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die mensen willen helpen bij hun eerste stappen in de digitale wereld. Hiermee kan je een grote impact hebben op iemand zijn leven. Je helpt iemand contact te houden met vrienden en familie, solliciteren, reizen met de trein of een busrit plannen. Kortom: je ondersteunt in het verbreden van iemands wereld.

Wat ga je doen:

Je begeleidt mensen een-op-een of tijdens een workshop bij gebruik van laptop, tablet of smartphone. Je probeert hierbij aan te sluiten bij de persoonlijke hulpvraag. Sommige mensen kunnen na een paar keer zelf al uit de voeten met hun laptop of smartphone, anderen komen voor een langere periode samen, meestal in de Bibliotheek.

Vanuit de Bibliotheek ondersteunen wij met voldoende oefenmateriaal, zowel digitaal als op papier. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld onder jouw begeleiding de cursus 'Klik & Tik' volgen. Hiermee worden ze computervaardig: van het aanzetten van de computer en het typen van tekst, tot het downloaden, opslaan en verzenden van bestanden.

In verband met Corona en de anderhalve meter afstand die wij aanhouden, organiseert Bibliotheek Het Groene Hart op dit moment geen cursussen in groepsverband. Ook bij een-op-een begeleiding en workshops biedt de Bibliotheek hulpmiddelen om veilig samen te komen.

Wij vragen:

Je kunt zelf overweg met computers en vindt gemakkelijk je weg op internet. Als voorbereiding werk je eventueel zelf het programma ‘Klik & Tik' door. Je bent sociaal vaardig, geduldig en je bent geïnteresseerd in mensen.

Wij bieden:

Een prettige omgeving en een ontspannen sfeer, deelnemers beoordelen de begeleiding van vrijwilligers als zeer waardevol. Je krijgt een vrijwilligerscontract bij de Bibliotheek en natuurlijk een Bibliotheekabonnement. We handhaven een gedragscode en vragen een VOG aan voor vrijwilligers.

Tijdsbesteding kunnen we in onderling overleg bepalen. Vaak komen deelnemers en begeleiders eens per week samen. We staan ook open voor mensen die incidenteel een workshop willen begeleiden.

Enthousiast of meer informatie:

Neem contact op met Onno Schmitz: