Vakantielezen - versla de vakantiedip

Gepubliceerd op: 24 juli 2020 10:19

In groep 3 en 4 wordt de basis gelegd voor leesvaardigheid. Om te voorkomen dat kinderen in de schoolvakantie terugvallen in leesniveau bieden we het online programma Vakantielezen. Vol met opdrachten en leestips en prijsjes die aan het eind van de zomer op te halen zijn. Speciaal gericht op de beginnende lezer (maar ook leuk voor de wat oudere broer of zus).

Op reis met boeken

De kinderen reizen langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land staan er opdrachten om te doen. Aan de hand van de opdrachten kan er in elke land een schat gevonden worden. Speel lettertwister met stoepkrijt of een taalspel met waterballonnen. Zijn ze in alle landen geweest en hebben ze de nodige online stempels gehaald? Dan kunnen ze aan het einde een leuke expeditieprijs ophalen in de Bibliotheek. 

Op niveau blijven

Vakantielezen geeft kinderen de kans om na de zomer op niveau te blijven lezen of zelfs leesvaardiger te worden. Vooral voor kinderen die moeite hebben met lezen blijkt dat van essentieel belang voor hun lees- én leerprestaties.

Enkele leestips

  • Herkenbare avonturen beleven ze met de serie van Koen & lot van Marianne Busser en Ron Schröder
  • Voetbal liefhebbers kunnen hun hart ophalen met de Effies serie van Vivan den Hollander
  • Lezen van AVI-Start naar AVI-E4 doen ze met het mooie boek Het hol van Mol, van Fiona Rempt
  • Sprookjesachtig zijn de boeken van Fee Fleur, van Marianne Witte
  • Populair bij de beginnende lezer zijn de boeken van Vos en Haas, van Sylvia Vanden Heede