Deel jij jouw verhaal bij de MiniMensenbieb?

Gepubliceerd op: 19 juli 2021 17:49

We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om het verhaal van hun beroep te delen met kinderen. Kom jij meedoen?

MiniMensenbieb in de Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar Worden wat je wil. Maar hoe weet je wat je worden wilt als je niet zoveel van verschillende beroepen afweet? Kinderen worden vaak geïnspireerd door hun idolen of helden. Dit kan iedereen zijn: een zanger, voetbalster, iemand die ze kennen of jij. Kinderen kunnen pas dromen over hun toekomstige beroep als ze weten dat het beroep bestaat en wat ze dan gaan doen. Daarbij komt de MiniMensenbieb van pas.

Tijdens een MiniMensenbieb willen wij via korte gesprekken volwassenen met uiteenlopende beroepen in contact brengen met kinderen. Zodat ze zich in verschillende gesprekken enthousiast kunnen laten maken over wat er allemaal mogelijk is. 

Het plan is om de MiniMensenbieb in verschillende vestigingen te organiseren zoals Harmelen, Linschoten, Oudewater en Woerden. Als het lukt om genoeg gegadigden te vinden. Met liefst uiteenlopende beroepen. Zoals politieman, piloot, verpleegster, maar ook barman, fitness instructuur of acteur. Je kunt het zo gek niet bedenken. 

De Kinderboekenweek is dit jaar van 6 t/m 17 oktober. De middagen worden in en/of rondom deze week georganiseerd. Kinderen komen die middag langs en geven aan over welk beroep ze meer willen weten. Ze maken een rondje langs verschillende mensen. De persoon in kwestie leest een stukje voor over zijn beroep (of vertelt wat) en de kinderen kunnen daarna van alles vragen. 

Of bel voor meer informatie met Saskia Wulterkens, 06-18127095.